Savaria táncverseny 47. alkalommal

savaria

2012. június 9-én negyvenhetedik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Savaria táncversenyt. A legnagyobb hagyománnyal rendelkező magyar táncverseny az utóbbi években rangos megmérettetések helyszíne volt és ez az idén sem lesz másképp. 2010-ben már házigazdája volt a vasi megyeszékhely a Latin Európa-kupának és egy hónap múlva ismét a kontinens legjobbjai lépnek majd parkettre az Agora Művelődési és Sportházban. Az Európa-kupa mellett a Senior III. korosztálynak Standard Opent rendeznek. A program délután 2 órakor az elődöntőkkel kezdődik, a döntőket 19 órától rendezik.

Az Európa-kupán minden országot egy pár képviselhet, jellemzően a legjobbjaikat küldik el az egyes nemzetek, így színvonalas versenyre van kilátás. Két éve az olasz színekben induló Fernando Iannacone, Yulia Musikhina páros állhatott fel a dobogó tetejére az orosz Karpov, Tzaptashvili és a spanyol Pascual, Carné duó előtt. A magyar színeket Andrea Silvestri és Váradi Martina képviselte, a 27 kettőst felvonultató mezőnyben bejutottak a döntőbe és az 5. helyen végeztek. Számukra akkor kicsit csalódás volt ez az eredmény, ők a dobogóra várták magukat, de onnan lemaradtak, sőt még az észt páros is megelőzte őket, akiket előtte szinten minden versenyen legyőztek.

Az biztos, hogy az olasz duó nem lehet újra ott Szombathelyen és nem nyerhet ismét, hiszen ők már a WDC versenyein indulnak. És nem lesz ott a Silvestri, Váradi páros sem, ők az elmúlt hetekben döntöttek úgy, hogy a WDSF versenyei helyett szintén a WDC által rendezett versenyeken vesznek részt.

Videók a 2010-es Latin Európa-kupáról a magyar duó szóló rumbája és az olasz kettős szóló paso doble-ja: