Sankai Juku: Másolat - a Trafóban

2012. október 5-6-án este a Trafóban lép fel a japán Sankai Juku társulat, amely a világ több mint hétszáz városában lépett fel az elmúlt három évtizedben.

A japán Sankai Juku társulat 1998 szeptemberében lépett fel a Thália Színházban. Korábban ez a csoport szinte ismeretlen volt Magyarországon, de az előadást követően sokan az évad legjelentősebb színházi eseményének tekintették a vendégszereplést, az előadás élménye 14 év után is elevenen él az egykori nézőkben.

A Sankai Juku az egyik legelismertebb butoh csoport a világon. A butoh nem a hagyományos japán színházi műfajok egyike: a 20. század második felében született, amikor a háború utáni generáció már üresnek és hazugnak kezdte érezni a nó és a kabuki tradicionális formáit. Ebből a(z avantgárd) lendületből született a butoh színház. A társulatot Ushio Amagtsu alapította 1975-ben, első nyilvános előadásukat 1977-ben tartották, 1982-ben pedig már a párizsi Théatre de la Ville-lel közös produkciók létrehozásáról kötöttek megállapodást. Azóta a világ több mint 700 városában léptek fel.

2008-as előadásuk az Utsushi (Másolat) afféle best of, a repertoáron lévő darabok legizgalmasabb, legérdekesebb részleteinek újrafeldolgozása, több, mint puszta kompiláció. Saját jogán is fontos mű, Ushio Amagatsu 30 éves munkásságának kvintesszenciája.

Az előadás időpontja: 2012. október 5. 20 óra  és 2012. október 6. 20 óra

Az előadás helyszíne: Trafó - Nagyterem

Belépőjegy: 3.000 Ft, diákoknak 2.300 Ft (Trafó bérlet érvényes)

(Forrás: Trafó)