San Marino Open: bronzérem a Latin World Openen

Szeged mellett San Marinoban is rendeztek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen több magyar páros is indult. Pénteken profiban standard táncokban egy ezüstérmet, szombaton a Latin World Openen egy bronzérmet szereztek a magyar táncosok, emellett voltak döntős helyezések is.

andrea silvestri, váradi martina 

Vasárnapi eredmények:
A profi Standard Openen a 16 párost számláló mezőnyben László Csaba és Páli Viktória ismét döntőbe jutott és ezüstérmet szerzett a Moshenin, Oksengoyt kettős mögött.

A Tíztánc Openen 10 páros indult, a többszörös tíztánc magyar bajnok Hegyes Bertalan és Kis Violetta bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett a finn Európa-bajnok Vainomaa, Savikurki és a dán Lund, Kocik duó mögött.

san marino tíztánc

A kétszeres ifjúsági bajnok Sorin Neagu, Elek Réka páros az Ifjúsági Standard Openen - akárcsak szombaton - a 4. helyet szerezte meg a 11 fős mezőnyben, míg az Ifjúsági Latin Openen a középdöntőben a 7-8. helyen zártak a 19 induló között. 

A profi Latin Openen Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 8 fős mezőnyben a 7. lett.

Szombati eredmények:
A Latin World Openen
68 páros indult, a hatszoros magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. Süttő Roland és Tombácz Anikó a 27., Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 33-34., Széles András és Meszlényi Viktória a 48. lett.

san marino open

A Standard World Openen a 47 fős mezőnyben Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 28-29. helyen zárta a versenyt.

Az Ifjúsági Standard Openen a 16 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka a döntőben a 4. helyen végzett. 

Andres Silvestri a verseny után megírta, hogy több olyan páros is mögöttük végzett a döntőben, akiket a világranglistán a TOP20-ban jegyeznek és őket korábban még nem előzték meg versenyen. Mögöttük végzett a világranglistán 14. helyen álló Aldaev, Polukhina páros, a világranglista 15. Gerbey, Bondareva kettős, valamint a világranglista 20. De Angelis, Chupilov duó. A Silvestri, Váradi páros a verseny előtt a világranglista 40. helyén állt, ezzel az eredménnyel remélhetőleg még előrébb kerülnek a rangsorban.

andrea silvestri, váradi martina

Pénteki eredmények:
A profi Standard Open versenyen László Csaba és Páli Viktória ezüstérmet szerzett a 12 fős mezőnyben.

A Latin Rising Star versenyben a 32 fős mezőnyben a Süttő Roland, Tombácz Anikó kettős bejutott a döntőbe és ott az 5. lett. Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 9., Széles András és Meszlényi Viktória a 13. helyen végzett a középdöntőben.

hegyes bertalan, kis violetta

A Standard Rising Staron 17 páros indult, Hegyes Bertalan és Kis Violetta középdöntős volt, a 9. helyen zárták a versenyt.

A profi Latin Openen a 13 induló között az első nemzetközi profi versenyén induló Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 11-12. lett.

Köszönjük az információt és a fotókat Sándor Zoltánnak, aki pontozott a versenyen!