Régi-új világbajnokot avathatnak standard táncokban

Ukrajna fővárosa, Kijev ad otthont idén a Standard táncok világbajnokságának, amelyre előzetesen 39 ország 70 párosa nevezett.

Vajon Dániába kerül - a tíztánc után - ez a világbajnoki cím is? Jó esély van rá.

2012-ben Ausztráliában rendezték meg a standard világbajnokságot. Melbourne-ben a német színekben versenyző Benedetto Ferruggia, Claudia Köhler páros állhatott fel a dobogó tetejére. A második helyen a Dániát képviselő Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős végzett, a bronzérem a szintén német színekben induló Simone Segatori, Annette Sudol duóé lett. 

A világbajnoki címvédő páros már a WDSF profik táborát erősíti, míg a 2011-ben világbajnok, és idén Európa-bajnoki címet szerző Valeri, Kehlet duó ott lesz Ukrajnában. A dánok legnagyobb ellenfele elsősorban a Segatori, Sudol kettős, és a Zharkov, Kulikova, valamint a Konovaltsev, Konovaltseva orosz páros lehet. 

Meddig juthatnak a magyar párok?

Magyarországot a standard magyar bajnok László Csaba és Páli Viktória, valamint a standard magyar bajnoki ezüstérmes Szepesi József és Farkas Bettina fogja képviselni Kijevben. Ausztráliában László Csaba és Páli Viktória bejutott az elődöntőbe és a 15. helyet szerezték meg. Zsom Olivér és Vozár Boglárka a 2. fordulóig jutott, ők a 48. helyen végeztek.

A László, Páli kettős nyilván szeretne javítani a tavalyi helyezésén. Számukra igazi előrelépést a középdöntőbe, a legjobb 12-be jutás jelentene. Mivel a tánc igen szubjektív sportág, ezért a körülményektől is függ, hogy ez sikerülhet-e...

A Szepesi, Farkas duó egy jól sikerült őszi versenyszezon után második világbajnokságán lép parkettre. 2011-ben a 32. helyen végeztek, remélhetőleg sikerül előrébb lépniük a rangsorban az idén. Ha bejutnának az elődöntőbe az nagyon jó eredmény lenne.

A WDSF hivatalos honlapján (www.worlddancesport.org) a tervek szerint élőben lehet követni a világbajnokságot.