Műkorcsolya vb: francia arany jégtáncban

A Milánóban rendezett Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság utolsó versenynapján a férfiak versenyében és jégtáncban avattak bajnokot. A férfiaknál amerikai, jégtáncban francia győztesnek tapsolhatott az olasz közönség.

Jégtáncban a rövidtáncban legjobb húsz helyen végző páros mutathatta be a kűrjét, a kétszeres világbajnok francia Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron a több mint három pontos előnyét tovább növelte, a kűrben ismét megjavították az eddigi legjobb pontszámukat, így magabiztosan szerezték meg a harmadik világbajnoki címüket. Nem változott a sorrend a franciák mögött a dobogón a kűr után: az amerikai Madison Hubbell és Zachary Donohue a kűrben is a második legmagasabb pontszámot kapta, így megszerezték az ezüstérmet, a bronzérem a kanadai Kaitlyn Weaver, Andrew Poje párosé lett, akik 27 századot megőriztzek az előnyükből az olasz Cappellini, Lanotte kettőssel szemben.

A Férfiak versenyében a rövidrpogram után vezető amerikai Nathan Chen hat tripla ugrást bemutatva közel 50 pontos előnnyel lett világbajnok a japán Shoma Uno előtt, aki az ötödik helyről lépett előre az ezüstérmes pozícióba a kűrjének köszönhetően - pedig több ugrást is rontott. Az orosz Mikhail Kolyada a rövidprogram második helye után a kűrben a negyedik helyen zárt, így Milánóból a világbajnoki bronzérmet vihette haza.

Jégtánc, végeredmény:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 207.20
2. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 196.64
3. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (Kanada) 192.35
4. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 192.08
5. Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 187.28
6. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 186.10
...
27. Anna Yanovskaya, Lukács Ádám (Magyarország)

Férfiak, végeredmény:
1. Nathan Chen (Egyesült Államok) 321.40
2. Shoma Uno (Japán) 273.77
3. Mikhail Kolyada (Oroszország) 272.32
4. Alexei Bychenko (Izrael) 258.28
5. Kazuki Tomono (Japán) 256.11
6. Deniss Vasiljevs (Lettország) 254.86

(Forrás: ISU)