Műkorcsolya vb: 23. lett Tóth Ivett

A milánói Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság harmadik versenynapján bemutatkoztak a jégtáncosok a rövidtánccal és befejeződött a női verseny, amely kisebb meglepetést hozott.

A Nők versenyében Tóth Ivett a rövidprogramban elért 24. helyével biztosította a helyét a kűrben, ahol az ugrásokkal kissé meggyűlt a baja ugyanúgy, mint a rövidprogramban. A legjobbjától 25 ponttal elmaradva a 86.24 pontot kapott a kűrre, ami a kűrben és az összesítésben is a 23. helyet jelentette számára. A fiatal magyar korcsolyázó így egy Európa-bajnoki 13. egy olimpiai 23. és egy világbajnoki 23. hellyel zárta a szezont.
A mezőny elején alaposan megkavarodott a sorrend, valószínűleg senki sem gondolta, hogy nem lesz orosz versenyző a dobogón, de nem volt. Az olimpiai bajnok 15 éves Alina Zagitova többször is elesett a kűrben, a hazaiak kedvence, Carolina Kostner sem hozta azt, amit tud - ő is elesett -, így mindketten lemaradtak a dobogóról. A világbajnoki címet a kanadai Kaetlyn Osmond szerezte meg - a rövidprogram után ő a negyedik helyen állt -, győzelme azért nem volt akkora meglepetés az olimpiai bronzérem és a tavalyi világbajnoki ezüstérem után. A kanadai hölgy mellé két japán versenyző állhatott fel a dobogóra: Wakaba Higuchi a nyolcadik helyről korcsolyázta fel magát a dobogó második fokára, míg Satoko Miyahara megtartotta a rövidprogram utáni harmadik helyét.

Jégtáncban a 31 fős mezőnyben a magyar színeket képviselő Anna Yanovskaya és Lukács Ádám hetedikként lépett jégre a rövidtáncban, programjukra 54.11 pontot kaptak - öt ponttal maradtak el az Európa-bajnokságon kapott legjobbjuktól -, ez a 27. helyhez volt elég, így nem mutathatják be a kűrjüket a világbajnokság záró versenynapján. (Egyébként a legjobbjuk is csak a 21. helyhez lett volna elég, amivel éppen lemaradtak volna a kűrről.)
A rövidtánc után a francia Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron több mint három ponttal vezet az amerikai Madison Hubbell és Zachary Donohue előtt, míg a harmadik helyről a kanadai Kaitlyn Weaver és Andrew Poje várja a folytatást.

Nők, végeredmény:
1. Kaetlyn Osmond (Kanada) 223.23
2. Wakaba Higuchi (Japán) 210.90
3. Satoko Miyahara (Japán) 210.08
4. Carolina Kostner (Olaszország) 208.88
5. Alina Zagitova (Oroszország) 207.72
6. Bradie Temmell (Egyesült Államok) 199.89
...
23. Tóth Ivett (Magyarország) 136.87

Jégtánc, állás a rövidprogram után (31):
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 83.73
2. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 80.42
3. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (Kanada) 78.31
4. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 77.46
5. Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 75.66
6. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 74.51
...
27. Anna Yanovskaya, Lukács Ádám (Magyarország) 54.11

(Forrás: ISU)