Műkorcsolya: Tóth Ivett remekül helytállt

A junior műkorcsolyázók már több Grand Prix versenyen vannak túl, magyar szereplője eddig nem volt a sorozatnak, azonban ezen a hétvégén a szlovén versenyen egy fiatal magyar hölgy jégre lépett és remekül szerepelt. Bled városában a Junior GP-sorozat ötödik állomásán Tóth Ivett képviselte a magyar színeket a lányok között.

A mindössze 13 éves tehetség - decemberben lesz majd 14 éves - a 33 indulót számláló mezőnyben a 14. helyet szerezte meg. A csütörtöki rövid program után a 17. helyen állt Tóth Ivett, majd a mai kűrben a 13. legjobbnak látták a bírók, összesítésben pedig a 14. helyet szerezte meg a 110.28 ponttal.

A rövidben a tripla-dupla toe-loop kombinációja szépen sikerült, a tripla flipből elesett, majd a dupla Axelt ha nem is tökéletesen, de megugrotta. A kűrben ugrott egy tripla Salchow - dupla toe-loop valamint egy dupla Axel - dupla toe-loop kombinációt, egy dupla Axelt, egy tripla Salchow-ot és toe-loopot, valamint egy dupla flipet, az ugrások közül mindössze a tripla toe-loop-os kombinációját rontotta el, a forgásait pedig 3-as erősségűre (a 4-es a legmagasabb) értékelték.

A jövő héten Zágrábban folytatódik a sorozat, itt a lányoknál egy másik ifjú reménység, Kántor Georgina kap lehetőséget, a fiúknál Forgó Kristóf, a jégtáncosoknál pedig a Magyar Szilvia, Illés Dániel kettős neve szerepel a nevezési listán.

(Forrás: ISU)