Műkorcsolya: nem lesz magyar versenyző az olimpián

Ritkán fordult elő a téli olimpiák történetében, hogy nem volt magyar műkorcsolyázó és jégtáncos a legnagyobb téli eseményen, de 2014. februárjában Szocsiban sajnos nem szurkolhatunk magyar versenyzőnek.

Első körben a 2013-as világbajnokságon lehetett kvótát szerezni az olimpiára, akiknek ott nem sikerült, azok az Oberstdorfban 2013. szeptember 26-28. között megrendezett Nebelhorn Trophy-n javíthattak. A párosoknál 4, jégtáncban 5, míg a a férfiaknál és a nőknél 6 hely volt még kiadó. Magyar részról a nőknél Chelsea Rose Chiappa, a férfiaknál Markó Márton, míg a jégtáncosoknál Túróczi Dóra és Major Balázs próbálta megszerezni a kiadó helyek egyikét. 

Egyéniben elég halvány esély volt a kvótaszerzésre, jégtáncban elérhető lett volna a kvalifikáció, de sajnos már a rövidprogramok után kiderült, hogy nem lesz magyar versenyző a februári téli olimpián.

Túróczi Dóra és Major Balázs a 22 fős mezőnyben - amelyből 18-an harcoltak az olimpiai kvótáért - a 17. helyet szerezték meg 109.95 ponttal, mintegy 10 ponttal maradtak el a még kvótát szerző, nyolcadik helyezett spanyolok mögött.

Chelsea Rose Chiappa a 35 induló közül mindössze egy versenyzőt tudott megelőzni - itt 29-en küzdöttek a még kiadó 6 helyért -, a 34. helyen végzett 86.41 ponttal. Markó Márton a 34 fős mezőnyben - itt 26-an próbáltak kvótához jutni - a 31. helyen zárt 118.65 ponttal.