Műkorcsolya Eb: orosz dobogó zárásként

Vasárnap kora délután a párosok kűrjével ért véget a Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság versenyprogramja a budapesti Syma-csarnokban.

A kontinensviadal utolsó napjára maradt a párosok szabadprogramja, amely rögtön rossz hírrel indult, ugyanis a rövid után a második helyen álló német Savchenko, Szolkowy duó betegség miatt visszalépett a versenytől. A vezető orosz Tatiana Volosozhar, Maxim Trankov párosnak így nem maradt igazi ellenfele - több mint 12 pontos volt az előnyük a másik két orosz duó előtt -, ez meglátszott a teljesítményükön is, nem koncentráltak eléggé, ezért sok rontás volt a kűrjükben, kétszer el is estek. A kűrben csak a második helyet szerezték meg, de a tetemes előnyük nagy része megmaradt, így megszerezték zsinórban a harmadik Európa-bajnoki címüket is. A második helyre a kűrt megnyerő Ksenia Stolbova, Fedor Klimov páros ért oda, míg a Vera Bazarova, Yuri Larionov kettősnek idén meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Az Euórpa-bajnokság a gálával ért véget, amelyen felléptek a hazai reménységek - Tóth Ivett, a jégtáncos Lukács Ádám és Carolina Moscheni -, a kontinensviadal magyar résztvevői - Forgó Kristóf, Turóczi Dóra és Major Balázs -, valamint jégre lépett a 10 évvel ezelőtt Európa-bajnoki címet szerző Sebestyén Júlia is.

Páros, végeredmény:
1. Tatiana Volosozhar, Maxim Trankov (Oroszország) 220.38
2. Ksenia Stolbova, Fedor Klimov (Oroszország) 207.98
3. Vera Bazarova, Yuri Larionov (Oroszország) 201.61
4. Stefania Berton, Ondrej Hotarek (Olaszország) 195.61
5. Vanessa James, Morgan Cipres (Franciaország) 185.48
6. Maylin Wende, Daniel Wende (Németország) 168.32

(Fotó: www.efsc2014.com)