Műkorcsolya Eb: 18. lett a magyar jégtánc kettős

Utolsó versenynapjához érkezett Tallinnban a Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság. A záró versenynapon jégtáncban és a női versenyben hirdettek győztest.

Jégtáncban a magyar színeket képviselő Mariia Ignateva és Danijil Leonyidovics Szemko a 19. helyen zárt a rövidtáncban, így kűrjüket másodikként mutathatták be szombat délután. A fiatal duó - úgy mint tegnap - szépen korcsolyázott, eddigi legjobb pontszámukat több mint tizenkét ponttal javították meg, ezzel a szabadprogramban a 18. legjobbak lettek és összesítésben is előreléptek egy helyet, azaz a 18. helyen végeztek első közös világversenyükön. 
Az Európa-bajnoki címet a rövidtáncot és a kűrt is megnyerve az orosz Victoria Sinitsina, Nikita Katsalapov páros szerezte meg, mögöttük a honfitársaik, Alexandra Stepanova és Ivan Bukin lettek az ezüstérmesek. míg az olasz színekben induló Charlene Guignard és Marco Fabbri a bronzérmet vihette haza az észt fővárosból.

A Női versenyben Schermann Regina a harmadik jégrelépő volt az első csoportban. Az első ugrása a dupla Axel jól sikerült, utána azonban nem mentek az ugrások, többször is elesett, így az eddigi legjobb pontszámától messze elmaradt, végül egy visszalépés miatt a 23. helyen zárta összesítésben a kontinensviadalt.
A dobogó az oroszoké lett ebben a versenyszámban is - csakúgy mint a párosoknál -, a belga Loena Hendrickx nem tudta megtartani a rövidprogramban megszerzett érmes pozícióját, lecsúszott a negyedek helyre, míg az orosz korcsolyázók köszönhetően a négyfordulatos ugrásaiknak szépen "leosztották" maguknak a dobogót. Kamila Valieva a kűrt is megnyerte, több mint húszpontos előnnyel végzett az élen a világbajnoki címvédő Anna Shcherbakova előtt, míg Alexandra Trusova lett a bronzérmes, csakúgy mint két éve a legutóbbi Európa-bajnokságon.

Jégtánc (26):
1. Victoria Sinitsina, Nikita Katsalapov (Oroszország) 217.96
2. Alexandra Stepanova, Ivan Bukin (Oroszország) 213.20
3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 207.97
4. Olivia Smart, Adrian Diaz (Spanyolország) 196.86
5. Lilah Fear, Lewis Gibson (Nagy-Britannia) 196.01
6. Sara Hurtado, Kirill Khaliavin (Spanyolország) 191.90
...
18. Mariia Ignateva, Danijil Leonyidovics Szemko (Magyarország) 150.83

Nők (36):
1. Kamila Valieva (Oroszország) 259.06
2. Anna Shcherbakova (Oroszország) 237.42
3. Alexandra Trusova (Oroszország) 234.36
4. Loena Hendrickx (Belgium) 207.97
5. Ekaterina Kurakova (Lengyelország) 204.73
6. Ekaterina Ryabova (Azerbajdzsán) 196.75
...
23. Schermann Regina (Magyarország) 133.42

(Forrás: ISU)