Műkorcsolya: 23. helyen a magyar jégtánc kettős

A Stockholmban rendezett Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság harmadik versenynapján a jégtáncosok bemutatták a ritmustáncukat, míg a nőknél világbajnokot avattak.

Jégtáncban 31 kettős lépett jégre a ritmustánc során, hogy kiharcolják a továbbjutást a szombati kűrre, köztük volt a sérülés után visszatérő Anna Yanovskaya, Lukács Ádám duó is. A magyar jégtánc kettős nyolcadikként mutatta be a táncát, amire 62.78 pontot kaptak és ekkor vezették a mezőnyt. Az utánuk futó párosok közül végül csak egy kapott kevesebb pontot náluk, így a 23. helyen végeztek, ezzel pedig nem mutathatják be a kűrjüket szombaton, amire a legjobb húsz kettősnek lesz lehetősége. A mezőny élén az orosz Victoria Sinitsina és Nikita Katsalapov áll két-három ponttal megelőzve két amerikai párost, Madison Hubbell és Zachary Donohue a második, míg Madison Chock és Evan Bates a harmadik helyről várja a folytatást.

A Nőknél alaposan megkavarodott a mezőny a rövidporgramhoz képest, ami végül az eredményezte, hogy kibérelték a dobogót az orosz hölgyek: a rövidprogram után vezető Anna Shcherbakova a második legjobb kűrt futotta, de az elég volt ahhoz, hogy megtartsa az előnyét a versenytársaival szemben és két nappal a tizenhetedik születésnapja előtt megszerezte a világbajnoki címet. Az ezüstérem a hat évvel ezelőtt világbajnoki címet szerző, a rövidprogram után a harmadik helyen álló Elizaveta Tuktamysheva nyakába került. A bronzérmet a verseny előtt nagy favoritnak gondolt Alexandra Trusova vihette haza, aki eléggé elrontotta a rövidprogramját, csak a tizenkettedik helyen állt, a kűrt viszont megnyerte és egészen a dobogóig jött előre az ugrásainak köszönhetően.

Jégtánc, állás a ritmustánc után (31 induló):
1. Victoria Sinitsina, Nikita Katsalapov (Oroszország) 88.15
2. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 86.05
3. Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 85.15
4. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 83.37
5. Alexandra Stepanova, Ivan Bukin (Oroszország) 83.02
6. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 81.04
...
23. Anna Yanovskaya, Lukács Ádám (Magyarország) 62.78

Nők, végeredmény:
1. Anna Shcherbakova (Oroszország) 233.17
2. Elizaveta Tuktamysheva (Oroszország) 220.46
3. Alexandra Trusova (Oroszország) 217.20
4. Karen Chen (Egyesült Államok) 208.63
5. Loena Hendrickx (Belgium) 208.44
6. Kaori Sakamoto (Japán) 207.80
...
30. Láng Júlia (Magyarország)

(Forrás: ISU)