Mozgásterápiás kurzus a Movein Stúdióban

Novemberben egy négy alkalmas Mozgásterápiás kurzuson vehetnek részt a táncművészek, hogy egy gyógytornász vezetésével megismerjék azokat az anatómia struktúrákat, melyek sérüléseivel vélhetően előbb-utóbb mindenki kénytelen lesz számolni pályája során.

A workshop megpróbál segítséget nyújtani és emellett konkrét gyakorlati útmutatót is adni a résztvevőknek annak érdekében, hogy ne álljanak eszköztelenül a sérülés pillanatában, illetve, hogy ne érezzék elveszettnek magukat a rendelkezésre álló módszerek útvesztőjében.
A négy alkalomra tervezett képzésnek nem az üres elméleti ismeretek sulykolása a célja, sokkal inkább az időben történő felismerés megkönnyítése, a megfelelő elsődleges ellátás megismerése és gyakorlása, a rehabilitációs lehetőségek bemutatása. 

Az első alkalom témája, hogy melyek a tipikusan tánc kapcsán szenvedhető sérülések a csontok, illetve a lágyrészek (izom, ín, szalag, fascia) szintjén. Mikor kell orvoshoz fordulni, ott mire kell számítani, milyen vizsgálatot kell elégségesnek és meggyőzőnek elfogadni. Érdemes-e, és ha igen, hogyan gyógyíthatjuk önmagunkat, partnerünket. Mi az ami "nyomtalanul" elmúlik és mi az amire érdemes odafigyelni, ha már valaha sérült az adott testtáj, illetve mit lehet tenni azért, hogy ne legyen későbbi szövődmény. Második alkalommal a gerinc, harmadik alkalommal a medence és az alsó végtag, negyedik alkalommal pedig a vállöv és a felső végtag lesz a téma.

Az egyes alkalmak 90 percesek, a gyakorlati jelleg miatt jegyzetfüzet mellett javasolt kényelmes öltözetben érkezni, illetve ha valakinek van a tarsolyában zárójelentés, amit megmutatna, vigye magával.

A foglalkozást vezeti: Török Enikő - gyógytornász

Foglalkozás ára: 500Ft/alkalom - előzetes regisztráció szükséges az info@evaduda.net címen

Időpontok:
- 2015. november 6. 17 óra
- 2015. november 13. 17 óra
- 2015. november 20. 17 óra
- 2015. november 27. 17 óra

Helyszín: Movein Stúdió Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház -Budapest, II. kerület, Jurányi utca 1-3., 2. emelet

(Forrás: Duda Éva Társulat, Fotó: Dömölky Dániel)

Címkék: