Már Caliban vannak a magyar táncosok

Érkeznek a sportolók Kolumbiába, a Világjátékok helyszínére. Egyre több a magyar is Caliban. Helyi idő szerint kedden 20 órakor landolt az a gép, amellyel megérkeztek a Világjátékok helyszínére a szumósok, a búvárok, a táncosok és az RG-sek. 

A búvárokat hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság munkatársai, az orvosi team és a médiacsapat követte. A MOB iroda képviseletében Ali Csilla, Dragóner Ildikó és Holló Viktória segíti majd a magyar sportolók, sportvezetők és bírók munkáját, az egészségügyi felügyeletet dr. Dobos József, Kepler Gábor és Venczel József látja el, míg a médiacsapatot Kaszala Claudia, Turó András, Gyöngyösi Péter és Bányász Árpád alkotja.

A sportolókkal érkezett dr. Gémesi György csapatvezető is. "Hasonló szereplésre számítok, mint Tajvanon. Négy évvel ezelőtt Kaohsiungban több érmet, köztük egy aranyat szerzett a magyar csapat. Több aranyesélyes sportolónk is van, kíváncsi vagyok, hogy melyiküknek jön ki a lépés" - nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja.

cali, világjátákok

A táncos különítményben van a standard magyar bajnok, László Csaba és Páli Viktória, edzőjük Szatmári Szilvia, és a Magyar TáncSport Szakszövetség főtitkára, Domokos István.

László Csaba már rutinos Világjátékok-résztvevő, 2005-ben Duisburgban Szögi Szilviával, 2009-ben Kaohsiungban Mikes Annával lépett parkettre. A Standard táncok versenyét a László, Páli kettőssel vasárnap rendezik Caliban.

(Forrás: Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálata, Fotó: Gyöngyösi Péter)