Magyarok és a GOC

A German Open a legnagyobb táncverseny a tradicionális angol versenyek mellett. Öt napon át a világ legjobb párosai koptatják a stuttgarti táncparkettet, kategóriánként több száz (!) kettős részvételével a gyerekektől a seniorokig. Évről-évre nyugodtan kijelenthető, hogy aki számít, az jelen van a német városban. 

Ebben az évben a felnőtt latin versenyre - amely Latin Grand Slam is egyben már évek óta - 459 páros adta le a nevezését, míg a Standard Grand Slam versenyre 418 duó nevezett. Az ifiknél a latin versenyre 307, a standardra 222 kettős regisztrált előzetesen. A junioroknál és a Gyerek II. korosztályban minden kategóriában száz felett van a nevezők száma, és a Gyerek I. korosztályban is 50 (latin) illetve 46 (standard) páros szeretne indulni. 

Az idén a junioroknál, az ifiknél és a felnőtteknél lesz magyar induló a tervek szerint a German Open népes mezőnyében. A junioroknál a Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna kettős tíztáncban, latinban és standardban is indul, míg Hatházi Ádám és Nika Stefanic latinban lép a parkettre. Az ifiknél a Hegyes Bertalan, Kis Violetta, a Horváth Kende Soma, Karcagi Laura és a Király Márk, Kaldenecker Enikő páros tíztáncban, latinban és standardban is rajthoz áll, míg Jéri Tamás és Szepesi Lilla standardban indul.

A felnőtteknél a latin Grand Slam versenyen - a tervek szerint - ott lesz a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya, a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, a Bódi Ferenc, Gyurits Diána, a Turcsány Gergely, Bendó Csilla, a Mészáros András, Oláh Dorottya, a Sebesi Hunor, Tuba Anna kettős, míg a standard versenyben a László Csaba, Páli Viktória és a Szepesi József, Farkas Bettina páros képviseli a magyar színeket.

(Forrás: GOC)