Magyarok a zágrábi jégen

A junior műkorcsolyázók Grand Prix-sorozatának első négy állomásán nem volt magyar versenyző, a múlt héten Szlovéniában a fiatal és nagyon tehetséges Tóth Ivett nagyszerűen helyt állt, ezen a héten pedig újabb versenyzők mutathatták meg magukat a pontozók előtt Zágrábban.

A jégtáncosoknál Magyar Szilvia és Illés Dániel képviselte a magyar színeket. A fiatal kettős - mindketten idén voltak 16 évesek - a rövidtáncban és a kűrben is a 19. helyet szerezte meg élete első GP-versenyén, ez összesítésben is a 19. helyhez volt elég a 20 fős mezőnyben. 

A lányoknál Kántor Georgina lépett jégre Magyarország képviseletében, és a jégtáncosokhoz hasonlóan neki is ez volt az első versenye a juniorok GP-sorozatában. A még csak 13 éves ifjú hölgy a rövidprogram után a 20. helyen állt, a kűrben a 18. helyet érte a pontszáma, összesítésben a 18. helyhez volt elég ez a 94.22 pontos teljesítmény a 32 induló között.

A fiúknál Forgó Kristóf volt a magyar induló, ő már három évvel ezelőtt indult a GP-sorozatban két alkalommal. A 18 éves magyar korcsolyázó a rövidprogramban a 16., a kűrben a 14. helyet szerezte meg, a 23 fős mezőnyben a 16. helyhez volt elég az elért 131.02 pontja.

A juniorok GP-sorozata a következő hétvégén a németországi Chemnitzben ér véget, magyar indulója nem lesz a versenynek.

(Forrás: ISU)