Magyar győzelem Blackpoolban!

Megkezdődött Angliában a legnagyobb hagyományokkal rendelkező - egy hétig tartó - táncverseny a Blackpool táncfesztivál, amelyen hatalmas magyar siker született: Balogh Csongor és Szabó Anita nyerte meg a Senior Standard versenyt.

A kétszeres senior magyar bajnok kettős a tavalyi ezüstérem után idén nem talált legyőzőre a több mint 100 párost felvonultató Senior Standard mezőnyben, mögöttük egy angol és egy kínai duó állhatott fel a dobogóra.

Balogh Csongor és Szabó Anita másfél évvel ezelőtt kezdett a senior mezőnyben versenyezni, azóta valamennyi versenyükön döntőbe jutottak és csak három alkalommal nem állhattak fel a dobogóra. Itthon tavaly és idén is megnyerték a senior magyar bajnokságot, tavaly nyáron a WDSF Senior I. Standard világbajnokságon - a senior mezőny újoncaként - a 4. helyen végeztek, míg a 2014-es blackpooli táncfesztiválon ezüstérmesek voltak egy amerikai páros mögött. 

balogh csongor, szabó anita

Balogh Csongornak és Szabó Anitának nem titkolt célja, hogy idén a WDSF Senior I. Standard világbajnokságon felálljanak a dobogóra, annak is a legmagasabb fokára. A világranglistán jelenleg a harmadik helyen állnak, a mostani blackpooli győzelem mellett ebben az évben már két WDSF Opent nyertek, az egyiket itthon Szigetszentmiklóson.

A Blackpool táncfesztivál egyike azoknak a versenyeknek, amelyen a két nagy táncos világszervezet, a WDSF és a WDC párosai együtt indulnak.

Blackpool, Senior Standard:
1. Balogh Csongor, Szabó Anita (Magyarország)
2. Phil Holding, Janine Desai (Anglia)
3. Kai Li, Xianglian Yang (Kína)
4. Thomas Laux, Christine Laux (Németország)
5. Xingmin Lu, Katerina Lu (Egyesült Államok)
6. Eric Voorn, Charlotte Voorn (Hollandia)