Magyar érmek a 9. Salsa Copa Hungary versenyen

2014. január 11-én kilencedik alkalommal rendezték meg Budapesten a Salsa Copa Hungary nemzetközi táncversenyt, amelyen a táncosok 8 kategóriában indulhattak. A teltház előtt megrendezett versenyt megtisztelte jelenlétével az argentin nagykövet, míg a védnöke a kubai nagykövet volt. A zsűriben a legnevesebb tánciskolák vezetői és táncpedagógusai foglaltak helyet.

Az ifjúsági korú - versenytáncos páros - Pék Máté és Nagy Edit Lilla három kategóriában is érmet szerzet, mindegyik színűből egyet: L.A. style salsában a dobogó tetejére állhattak, bachatában ezüstérmet szereztek, míg a Freestyle kategóriában a harmadik helyen végezeteks. A Freestyle kategóriában a Dudás Ágnes, Végh István kettőst látta a legjobbnak a zsűri. L.A. style-ban Pállai Jenny és Sovány Gábor bronzérmet szerzett, Cuban style kategóriában Bágyi György és Oláh Mária második lett.

pék máté, nagy edit lilla

A Pék, Nagy kettős és edzőjük, Laki Dóra megkapta a közönségdíjat is. Ezt minden évben az a versenyző és edzője kaphatja meg, aki a nyolc kategóriát alapul véve a produkcióért a zsűritől összesítésben a legtöbb pontot kapja. Idén a Pék Máté, Nagy Edit Lilla páros által bemutatott los angelesi (vonalas) salsáért ítéltek oda a közönségdíjat. A verseny végén a fiatal táncospár még átvehette az Argentin nagykövet által felajánlott különdíjat is.

Az információkat köszönjük dr. Gál Andreának!