Latin World Opent nyert a magyar bajnok

A hétvégén Olaszországban és Bulgáriában rendeztek WDSF Open versenyeket, mindkét helyen - Salsomaggiore és Ruse - volt magyar induló. Bulgáriában a magyar táncosok egy arany és két bronzérmet szereztek. Portugáliában pedig a Standard Európa-kupát rendezték meg.

Ruse városában a Latin World Openen a 43 fős mezőnyben három magyar páros lépett parkettre. A latin világranglista 14. helyén álló Andrea Silvestri és Váradi Martina ezen a napon a legjobbnak bizonyult a bolgár városban, a dobogó tetejére állhattak fel az eredményhirdetésénél. Az idén ez a második World Open győzelmük volt - szeptemberben Brassóban győztek -, emellett egy International Open győzelmük is van ebben az évben. Süttő Roland és Tombácz Anikó az elődöntőig jutott a 15-16. helyen végeztek holtversenyben egy román párral. Urbán Tamás és Répás Szilvia a 29. lett.

A vasárnap megrendezett Standard International Openen a 22 fős mezőnyben Urbán Tamás és Répás Szilvia az elődöntőben a 14. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen 11 páros indult, a még junior korú Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. A Junior II. Latin Openen a páros a 6. helyen végzett. A vasárnap rendezett Junior II. Standard Openen is bronzérmes lett a Szalai, Balla kettős.

ruse wdsf open

Az olasz Salsomaggiore-ben a pénteken megrendezett Standard International Openen az 52 fős mezőnyben Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 36. helyen végzett. A páros a Latin Rising Star versenyen is indult, ott a 32. helyen zártak a 32 fős mezőnyben. Szombaton a Standard Rising Star versenyen 29 induló volt, itt a Marjanovic, Kuti kettős bejutott az elődöntőbe és a 15. helyet szerezték meg.

A Profi Standard Openen 10 páros indult, László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és ott őket látták a legjobbnak a pontozók, megnyerték a versenyt. A profi karrierjük során ez az első győzelmük nemzetközi versenyen négy ezüstérem után.

Az olasz városban rendezett Profi Latin Openen a 8 fős mezőnyben Gellai Tamás és Vorobchenko Darya bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg.

Portugáliában, Vila Nova de Famalicao-ban a Standard Európa-kupán 2o ország párosa vett részt, a Magyarországot képviselő Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 19. helyen végzett.

(Forrás: WDSF; Fotó: Facebook - Szalai Dénes&Balla Petra)