Latin világbajnokság: 24. helyen végzett a Nagymihály, Szalai páros!

Németországban, Berlinben rendezték meg idén a Latin táncok világbajnokságát, amelyen 49 országból 87 páros lépett parkettre. Magyarországot a latin magyar bajnok Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes és a magyar bajnoki bronzérmes Süttő Roland, Tombácz Anikó kettős képviselte.

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes redance nélkül jutott be a 2. fordulóba, a legjobb 48 közé. A magyar bajnok páros sikerrel vette a 2. fordulót is, bejutottak az elődöntőbe, a legjobb 25 közé. Az elődöntőben ért véget számukra a verseny, az igen előkelő 24. helyen végeztek a világbajnokságon. 

Süttő Roland és Tombácz Anikó nem jutott be a legjobb 48 közé a második fordulóba, ők a 66-67. helyet szerezték meg a világbajnokságon.

A középdöntőbe 13 páros jutott be: a két-két olasz, német és orosz, valamint egy kanadai, dán, francia, lett, moldáv, szlovén és spanyol. A döntőben az orosz Timur Imametdinov, Ekaterina Nikolaeva és Valentin Voronov, Alina Imrekova páros, a francia Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova, a német Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova, a moldáv Gabriele Goffredo, Anna Matus és a világbajnoki címvédő Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettős táncolhatott.

Az olasz Aniello Langella, Khrystyna Moshenska duó megvédte a világbajnoki címét, idén is őket látták a legjobbnak a pontozók. Az ezüstérmet a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo és Anna Matus nyakába akasztották- tavaly negyedikek voltak -, míg a bronzérem a Németországot képviselő Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova kettősé lett - 2012-ben az 5. helyen végeztek -. A francia Charles-Guillaume Schmitt és Elena Salikhova az előző évi középdöntős 7. hely után most a 4. helyen zárt megelőzve a két orosz párost. Timur Imametdinov és Ekaterina Nikolaeva lett az 5., míg Valentin Voronov és Alina Imrekova a 6. helyen végzett, csakúgy mint egy évvel korábban.

Latin világbajnokság (87 induló):
1. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
2. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
3. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
5. Timur Imametdinov, Ekaterina Nikolaeva (Oroszország)
6. Valentin Voronov, Alina Imrekova (Oroszország)
...
24. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)
66-67. Süttő Roland, Tombácz Anikó (Magyarország)

 

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes jive-ja az első fordulóban:

A világbajnok Aniello Langella és Khrystyna Moshenska sambája az elődöntőben:

(Forrás: WDSF)