Latin táncok Európa-bajnoksága: elődöntőben a magyar bajnok

Dániában, Aarhusban rendezték meg a Latin táncok Európa-bajnokságát, amelyen a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina és a magyar bajnoki bronzérmes Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes páros képviselte a magyar színeket.

Az előzetes nevezési listán 60 induló szerepelt, köztük volt a világbajnok olaszz Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettős, a világranglista vezető orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno, az Európa- és világbajnoki döntős francia Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova és a német Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova duó is.

Egy évvel ezelőtt az oroszországi Krasnodarban az 59 fős mezőnyben az orosz Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya duó szerezte meg az Európa-bajnoki címet, az ezüstérem az olasz színeket képviselő Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettősé lett, míg a bronzérmet a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo és Anna Matus vihette haza. 2013-ban Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a 31., Süttő Roland és Tombácz Anikó a 44-48. helyet szerezte meg.

Dániában a Nagymihály, Szalai páros az első körből nem jutott tovább, a redance-ben újra parkettre kellett lépniük, de nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást a legjobb 36 közé, a 47. helyen zárták a kontinensviadalt.

A Silvestri, Váradi kettős miután az első fordulóból egyenes ágon jutott tovább, sikerrel vette a második fordulót is a legjobb 36 között, így bejutottak az elődöntőbe a legjobb 24 közé. A hatszoros magyar bajnok párnak az elődöntő jelentette a végállomást, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy bejussanak a középdöntőbe, így végül a 13-14. helyet szerezték meg holtversenyben az egyik szlovén párral.

Az Aniello Langella, Khrystyna Moshenska duó 2012 után ismét megszerezte az Európa-bajnoki címet, az ezüstérem a moldáv Gabriele Goffredo, Anna Matus kettősé lett, míg a dobogó harmadik fokára az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno állhatott fel. A világbajnoki bronzérmes német színekben versenyző Marius-Andrei Balan és Nina Bezzubova lett a 4., a francia színekben induló Charles-Guillaume Schmitt és Elena Salikhova az 5., míg a másik orosz páros Yury Simachev és Anastasia Klokotova a 6. helyen zárt.

Latin táncok Európa-bajnoksága (60 induló):
1. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
2. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
3. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
4. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
5. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
6. Yury Simachev, Anastasia Klokotova (Oroszország)
...
13-14. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
47. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)

Az Európa-bajnokság döntője:

(Forrás: WDSF)