Latin Európa-bajnokság: 9. lett a Silvestri, Váradi páros

Dániában, Aarhusban rendezik meg a Latin táncok Európa-bajnokságát, amelyen Magyarországot a hétszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina és az idén latin magyar bajnoki ezüstérmet szerző Hegyes Bertalan, Kis Violetta kettős képviseli. A kontinensviadalon 37 ország 65 párosa lépett parkettre.

Andrea Silvestri és Váradi Martina az első két fordulóból magabiztosan jutott be az elődöntőbe a legjobb 25 közé, majd sikerrel vették ezt a fordulót is és a 13 fős középdöntőben a 9. helyet szerezték meg. Világversenyen (vb, Eb) ez a legjobb helyezésük eddigi pályafutásuk során, még sosem jutottak be a legjobb 10-be, de most végre sikerült.

Hegyes Bertalan és Kis Violetta az első fordulóból nem jutott tovább egyenes ágon, de a redance során kiharcolták a legjobb 48-ba kerülést - a második legtöbb X-et kapták a redance-ben - és végül a második fordulóban ért véget számukra az Európa-bajnokság, a 36-37. helyet szerezték meg holtversenyben az egyik ukrán párral. Egyébként csak olyan páros végzett előttük, akik nem táncoltak a redance-ben.

Az Európa-bajnoki címet a tavalyi bronzérmes orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno szerezte meg a moldáv színekben induló, tavaly is ezüstérmet szerző Gabriele Goffredo és Anna Matus, valamint a francia színeket képviselő Charles-Guillaume Schmitt és Elena Salikhova előtt, akik tavaly az 5. helyen végeztek a kontinensviadalon. A német színekben versenyző Nina Bezzubova új partnerével Timur Imametdinovval is a 4. helyen végzett csakúgy mint Marius Andrei Balannal tavaly, az orosz Stanislav Nikolaev és Elena Ziuziukina lett az 5., míg a dán Umberto Gaudino és Louise Heise a 6.

A tavalyi győztes Aniello Langella és Khrystyna Moshenska az őszi világbajnokság után szétvált és a szabályok értelmében új partnereikkel nem indulhattak az Európa-bajnokságon. Új ország színeiben csak 12 hónappal az utolsó világverseny után lehet indulni újabb világversenyen, Moshenska egyébként olaszról németre, míg Nino új partnere, Vera Bondareva ukránról olasz színekre váltott.

Latin Európa-bajnokság (65 induló):
1. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
2. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldávia)
3. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
4. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország)
5. Stanislav Nikolaev, Elena Ziuziukina (Oroszország)
6. Umberto Gaudino, Louise Heise (Dánia)
...
9. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
36-37. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)

Andrea Silvestri és Váradi Martina, Samba, 1 kör:

 

Hegyes Bertalan és Kis Violetta, Rumba, 1 kör:

(Fotó: Tóth Orsolya)