Kreatív kríziSom - bemutató a Nemzeti Táncszínházban

2012. május 14-én mutatják be a Nemzeti Táncszínházban ifj. Zsuráfszki Zoltán egyfelvonásos neoautentikus táncelőadását Kreatív kríziSom címmel. 

Somogyországban a legkeményebb életű "pásztornemzetség" volt a kanász. A somogyi kanászok természetet ismerő, ősi bölcseletet tudó, kétkezi munkát végző, gyakorlati emberek voltak, a társadalomtól és a materiális világtól függetlenül, szabadon, időtlenül élték szép világukat. A Kreatív kríziSom című táncelőadásban ezt a természetesen egyszerű, kompromisszumot nem ismerő, bátor attitűdöt állítja a szerző példaképpen a mai magyar válságot megélők elé. 

A táncelőadásban ifj. Zsuráfszki Zoltán a somogyi autentikus néptáncot és az egyéni kortárs mozgásvilágát fűzte össze dramaturgiai folyamattá. Egy ívet rajzolva, melyben az elmúlás, megtartás, közösség, egyén problematikáját fejtegeti. Az élő muzsika és tánc, film, jelmez interakciója, összművészeti jelen idejű innovatív üzenetének kifejezése elengedhetetlen kelléke a Kreatív kríziSom táncelőadásnak. Ha a világ válságban van, mi a teendő? A krízisben hitünk, tartásunk, szuverén gondolataink, kultúránk megőrzése, közösségeink léte, egyéni döntésünkön, akaratunkon, kreatív megoldásunkon áll, vagy bukik. Két út van, a pozitív és negatív pólus: csak rajtunk múlik melyik utat választjuk...

Az előadás időpontja: 2012. május 14. 19:30

Az előadás helyszíne: Nemzeti Táncszínház - Refektórium

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)