Középmezőnyben a Junior II. Latin világbajnokságon

Lettországban, Rigában rendezték meg a Junior II. Latin világbajnokságot, amelyen a magyar bajnok Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint a bajnoki ezüstérmes Nagy Márk és Vörös Liza képviselte Magyarországot.

A 66 fős mezőnyben az első fordulóból a Szalai, Balla páros egyenes ágon jutott be a második körbe, míg a Nagy, Vörös kettős a redance során harcolta ki a folytatást. A második fordulóban mindkét magyar páros számára véget ért a világbajnokság: Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 35-36. helyet szerezte meg holtversenyben egy olasz kettőssel, míg Nagy Márk és Vörös Liza a 40-45. helyen végzett egy portugál, egy izlandi, egy kazah, egy grúz és egy kanadai duóval holtversenyben.

A világbajnoki címet az orosz Egor Kulikov és Maria Goroshko szerezte meg a másik orosz páros, Danila Mazur és Anastasia Polonskaya előtt, míg a dobogó harmadik fokára a román Alin-Andrei Beca és Catalina-Elena Tampau állhatott fel.

Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra vasárnap elindult az Ifjúsági Standard Openen, amelyen bejutottak az elődöntőbe és a 25. helyet szerezték meg a 67 induló között.

Junior II. Latin világbajnokság (66 induló):
1. Egor Kulikov, Maria Goroshko (Oroszország)
2. Danila Mazur, Anastasia Polonskaya (Oroszország)
3. Alin-Andrei Beca, Catalina-Elena Tampau (Románia)
4. Leonards Petkevics - Polina Tsepilova (Lettország)
5. EJ Giovanni Cena, Erica Di Maria (Olaszország)
6. Vladislav Untu, Alexandrina Olteanu (Moldova)
...
35-36. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra (Magyarország)
40-45. Nagy Márk, Vörös Liza (Magyarország)

(Forrás: WDSF)