Közel az elődöntőhöz az Ifi Latin világbajnokságon

Lettországban, Rigában rendezték meg az Ifjúsági Latin világbajnokságot, amelyen az ifjúsági magyar bajnok Gáspár Patrik és Mátyus Maja, valamint az ifjúsági magyar bajnoki 4. helyezett Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix képviselte Magyarországot.

Az Ifjúsági Latin világbajnokságon a 71 fős mezőnyben a Gáspár, Mátyus kettős redance nélkül jutott be az első fordulóból a legjobb 48 közé. A Szőts, Egresi páros nem jutott tovább egyenes ágon, nekik a redance-ben kellett volna kiharcolni a továbbjutást. Ez nem sikerült, így Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix egy portugál duóval holtversenyben az 52-53. helyen végzett. Gáspár Patrik és Mátyus Maja számára a második forduló jelentette a világbajnokság végét, nem jutottak be az elődöntő 25 párosa közé - ehhez mindössze három X hiányzott -, a 28. helyet szerezték meg.

gáspár patrik, mátyus maja

szőts dániel, egresi melinda

A világbajnoki címet a lett Denis Gudovsky és Megija Dana Morite szerezte meg a két orosz páros Dmitry Kulebakin és Maria Chernykh, valamint Alexey Korobchenko és Anait Abramian előtt.

Ifjúsági Latin világbajnokság (71 induló):
1. Denis Gudovsky, Megija Dana Morite (Lettország)
2. Dmitry Kulebakin, Maria Chernykh (Oroszország)
3. Alexey Korobchenko, Anait Abramian (Oroszország)
4. Taha Batu Cosar, Oleksandra Shanko (Törökország)
5. Raffaello Brancato, Amandine Van Biesbroeck (Franciaország)
6. Luigi Battaglia, Diana Satskevich (Olaszország)
...
28. Gáspár Patrik, Mátyus Maja (Magyarország)
52-53. Szőts Dániel, Egresi Melinda Beatrix (Magyarország)

(Forrás: WDSF; Fotó: Kis Krisztina)