Ki vagy Te, kortárs tánc?

2016. március 9-én 19 órakor a Közép-Európa Táncszínház Ki vagy te, kortárs tánc? című előadása látható a Bethlen Téri Színházban. Ebben az évadban utoljára lesz esti időpontban a formabontó táncismereti előadás, amelyben négy különböző darabból láthatók részletek, összekötve narratív táncismereti részekkel.

A Ki vagy te, kortárs tánc? együttgondolkodás táncról, művészetről, "kortársságról". Új formai kísérlet, amelyben a kortárs tánc története, illetve a tánc esztétikája és kommunikációs szótára is vizsgálat alá kerül. Az előadás vállaltan a kortárs tánc kifejezés köré épülő - nem mindig helytálló - sztereotípiákat szeretné eloszlatni azzal, hogy a tánc különböző aspektusainak bemutatásával közelebb hozza a műfajt a nézőkhöz. Részletek láthatók a Közép-Európa Táncszínház emblematikus előadásaiból - Horda, Tiszta föld, Tánc-Tér-Képek, Vándornaplók -, amelyeket narratív táncismereti részek kötnek össze. A társulat tagjai a sokéves oktatói tudásukat és a színházi nevelési programjaik során szerzett tapasztalataikat is felhasználták az előadás létrehozásakor.

"Olyan előadást hozunk létre, ami újfajta megfogalmazása a színpadi jelenlétnek; ötvözi a táncművészet, előadóművészet, az oktatás és a színházi nevelés területén szerzett tapasztalatainkat." (Kun Attila)

Elõadók: Jakab Zsanett, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Wéninger Dalma, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Kun Attila, Mádi László, Szabó András

Az előadás időpontja: 2016. március 9. 19.00

Az előadás helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen G. tér 3.

(Forrás: cedt.hu)