Két győzelem a nagyszombati a WDSF Openen

Szlovákiában, Nagyszombaton - Trnava - rendeztek WDSF Opent, amelyen remekül szerepeltek a fiatal magyar párok, a vasárnapi versenyekről két kupát is elhoztak. 

A Junior II. Latin Openen a Pellei Mihály, Tereza Sedlakova párost látták a legjobbnak a pontozók a 11 induló közül. A mezőny másik magyar kettőse, Nagy Márk és Vörös Liza a 8. lett.

A Nagy, Vörös duó a Junior I. Standard Openen is elindult, a 8 fős mezőnyben ezüstérmet szereztek.

Az ifiknél szintén magyar győzelemnek tapsolhatott a közönség: Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna állhatott fel a dobogó tetejére. A döntőben táncolt még Horváth Kende Soma és Karcagi Laura is, ők az 5. helyen végeztek. Király Márk és Kaldenecker Enikő a 21 párost felvonultató mezőnyben a 14-15. helyet szerezte meg.

A felnőtteknél a WDSF Latin Openen 39 duó lépett parkettre, három magyar pár volt a mezőnyben. Gellai Tamás és Vorobchenko Darya az elődöntőben táncolt, a 14. helyen zárták a versenyt. Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya a 33-34., Szánthó Péter és Juhász Szilvia a 35-37. helyen végzett.

A szombati versenynapon a felnőtt Standard Openen a 31 fős mezőnyben az ifi magyar bajnok Bencze István, Kilin Dóra páros bejutott a döntőbe és ott a 6. helyet szerezték meg. Az ifi Standard Openen a Bencze, Kilin kettős a dobogóra állhatott, a második helyen végzett. Ugyanebben a kategóriában a Horváth Kende Soma, Karcagi Laura duó a döntőről éppen csak lemaradva a 7-8. helyen zárt, Király Márk és Kaldenecker Enikő pedig a 18-19. helyet szerezte meg a 22 induló között.

(Forrás: WDSF; Fotó: Sándor Zoltán)