Japán nyerte a csapat világbajnokságot

isu

Tokióban rendezték meg a műkorcsolyázók és jégtáncosok csapat világbajnokságát, amelyen hat ország vett részt. Minden nemzetből egy-egy páros és jégtáncos duó, valamint két-két női és férfi versenyző mutatta be a rövidprogramját és kűrjét. A versenyzők az elért helyezésük alapján pontokat kaptak - a győztes 12, a második 11 pontot és így tovább -, így alakult ki az összesített végeredmény. 

 A jégtáncosoknál az idei világbajnokság ezüstérmese az amerikai Davis, White kettős magabiztosan verte meg a világbajnok kanadai Virtue, Moir duót. A harmadik helyen a francia Pechalat, Bourzat páros végzett az olasz Capellini, Lanotte, az orosz Ilinykh, Katsalapov és a japán Reed-testvérek előtt. 

A párosoknál orosz győzelem született a Bazarova, Larionov duó révén, második helyen a kanadai Duhamel, Radford, a harmadikon a japán Takahashi, Tran páros végzett. 

A nőknél a világbajnoki bronzérmes japán Akiko Suziki megelőzte a világbajnok Carolina Kostnert, míg a harmadik helyen az amerikai Ashley Wagner végzett, aki a kűrt megnyerte. A világbajnoki ezüstérmes orosz Alena Leonova csak hetedik lett.

A férfiaknál nagy meglepetésre nem a verhetetlennek tűnő, világbajnok kanadai Patrick Chan győzőtt, hanem a világbajnoki ezüstérmes japán Daisuke Takahashi, aki a rövidet és a kűrt is megnyerte. A harmadik helyen a francia Brian Joubert végzett megelőzve honfitársát Florent Amodiót.

Csapat világbajnokság, végeredmény:

1. Japán 55 pont (Férfiak: 12+7; Nők: 12+7; Páros: 10; Jégtánc: 7)

2. Egyesült Államok 53 pont (8+6; 10+8; 9; 12)

3. Kanada 42 pont (11+5; 3+1; 11; 11)

4. Franciaország 42 pont (10+9; 4+2; 7; 10)

5. Oroszország 39 pont (3+1;9+6; 12; 8)

6. Olaszország 39 pont (4+2; 11+5; 8; 9)

 (Forrás: ISU)