IV. Connector Táncfesztivál

2015. március 7-én és 8-án negyedik alkalommal rendezik meg a Connector Táncfesztivált Veszprémben. Az esemény már túlnyúlik az országhatáron, a legutóbbi fesztiválra Lengyelországból, Szlovkiából és Szerbiából is érkeztek résztvevők.

Újdonságként 2015-ben nyílt Rajz és Fotópályázatot is hirdetnek a szervezők, amekynek témája: hogyan is látják résztvevőink a Connector Táncfesztivált gyerek és felnőtt szemmel. A pályaműveket 2015. február 14-éig kell eljuttatni postán vagy e-mailben, a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb alkotások a fesztivál ideje alatt kiállításra kerülnek.

2015-ben a Connector arca Gulás Réka lett, aki modern-duóban első helyezést, modern-csoportban első helyezést, musical-formációban első helyezést ért el a legutóbbi Connector Táncfesztiválon. De ki lesz a 2016-os fesztivál arca? Pályázni erre is lehet egyedül, barátokkal, tánccsoporttal! Egy táncos bemutatkozás, egész alakos fénykép és néhány sor - arról, hogy miért szeretnétek a fesztivál arca lenni - ennyi kell, és ha elég meggyőző a pályázat a következő évi plakát veled/veletek készül el.

Bővebb információk a pályázati kiírásokról ide kattintva.

connector táncfesztivál

IV. Connector Táncfesztivál

Időpont: 2015. március 7-8.

Helyszín: Március 15. úti Sportcsarnok- Veszprém, Veszprém Március 15. út 5.

Nevezési határidő: 2015. február 14. 
2014. december 31-ig történő jelentkezés esetén 15% kedvezményt biztosítanak a szervezők! 

Stílusok: 
- modern/kortárs tánc
- társastánc
- akrobatikus rock 'n' roll
- klasszikus balett
- hip-hop
- break
- hastánc
- musical
- művészi tánc
- disco
- fitness
- néptánc
- open

IV. Connector Táncfesztiválról bővebb információk a www.connector-dance.com portálon, a Facebookon a Connectordancefest profil alatt, míg telefonon a +36 70/350-4267 vagy a +36 30/314-3460 számon, e-mailben a connector.dance@gmail.com címen érhetőek el a szervezők.

Connector Táncfesztivál elsődleges célja, hogy összehozzon olyan táncstílusokat, amelyek amúgy ritkán találkoznak. A fesztivál ugyan verseny formájában kerül megrendezésre, de azért álmodták meg a szervezők, hogy hosszútávon olyan nemzetközi fórummá, a táncművészet elismert találkozóhelyévé váljon, ahol képviselteti magát a lehető legtöbb stílus. Az elnevezés a stílusok különbözőségén kívül utal még arra, hogy egyszerre kívánja megcélozni az amatőröket, hobbi, illetve profi táncosokat teret adva ezzel azoknak is, akiket pusztán a táncolás öröme vonz, és így találkozhatnak azokkal a táncosokkal, koreográfusokkal is, akiknek mindennapjait teszi ki a táncművészet. A fesztivál fontosnak tartja a mozgás, a tánc szeretetének - ezzel az egészségre nevelés - terjesztését, a tánc megbecsülésének növelést, hiszen olyan művészeti ágról van szó, mely - közhely nélkül - nem csupán a lelket, de a testet is neveli. A fesztiválon találkozhat amatőr és profi, gyermek és felnőtt, klasszikus és modern stílus. 

(Forrás: Böhm Nóra)