II. Spirit kupa: két győzelem az első napon

2022. április 2-án Kiskunmajsán a II. Spirit kupa táncverseny első versenynapján négy WDSF Open kategóriában hirdettek győztest, két versenyszámban magyar aranyérem született és két bronzérem is jutott a magyar párosoknak, emellett sok jó helyezésnek is örülhettünk.

Az International Standard Open 34 fős mezőnyében Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és ott az 5. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Patkós Máté és Sulyán Lilla Katalin egy horvát párral holtversenyben a 13., Balikó Gergely és Geiger Zsanett a 20., Szőts Dávid és Cseke Krisztina a 21., Panka Dániel és Panka Dorottya a 22., Veréb Dániel és Unger Fanni a 24. helyen végzett. Fésüs Ákos és Kőmíves Lara a 25., Besenyi Norbert és Besenyi Adél a 28., Fábián Dávid László és Dodé Ingrid a 30. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen 17 páros indult, a döntőben három magyar páros táncolt. Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva bronzérmet szerzett, Gali Gergő és Kondacs Jázmin Bíborka az 5., Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter a 6 helyen végzett. A középdöntőben Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke a 7., Köllő Balázs és Nicol Slobodova a 8., Szőts Dávid és Cseke Krsiztina a 9., Fésüs Ákos és Kőmíves Lara a 11. helyen zárt. Az elődöntőben Raffai Róbert Balázs és Baráth Luca a 15. lett.

A Senior I. Latin Openen a 16 fős mezőnyben a döntőben Tóth Árpád és Kelemen Erika lett az aranyérmes, míg  Kiss Mihály és Nagy Noémi a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Sebestyén Péter és Bencsik Andrea valamint Goran Matkovics és Mariana Budnychenko holtversenyben a 11. helyen végzett.

A Senior II. Latin Open 9 fős mezőnyében két magyar páros jutott be a döntőbe, Kiss Mihály és Nagy Noémi megnyerte a versenyt, Sebestyén Péter és Bencsik Andrea bronzérmes lett. Gáspár István és Gáspárné Szilágyi Szilvia a 9. helyen zárt. 

A versenyen Szűcs Simon pontozott.