II. Nagy Táncválasztó: készülnek a sztárok

2015. május 16-án rendezik meg a II. Nagy Táncválasztót Budapesten, a Lurdy Házban, amelynek az ismert műsorvezető Kovács Áron lesz a házigazdája, Kocsis Tibi pedig az egyik sztárfellépője. 

Kovács Áron zavarban van a színpadon

Kovács Áron hatalmas energiájával és kisugárzásával képes levenni az embert a lábáról, ám táncával már annál kevésbé - legalábbis az ő véleménye szerint, de a Nagy Táncválasztón szeretné levetkőzni önbizalomhiányát. A nagy dumás televíziós-rádiós noha sokat áll a színpadon, mégis zavartságát kell lepleznie, amikor táncra kerül sor. Szerinte nem tud ebben a mozgásfajtában érvényesülni, ezért inkább gyorsan eltereli magáról a figyelmet egy rögtönzött show-val.

- A Lurdy Ház csapatával közösen találtuk ki a Nagy Táncválasztót. Ehhez a mozgásformához semmi nem kell, még zene sem, hiszen elég, ha az ember magában dúdol, és mindjárt jó kedvre derül. Társ sem kell hozzá, és 0-99 éves korig lehet űzni. Az a fajta mozgás, amitől nemcsak a test frissül fel, hanem a lélek is. Fel is vetettem cukorbeteg embereknek, hogy táncoljanak, mivel ez jót tesz a szervezetüknek. Még az egy éves kislányom is sokszor táncra perdül. Nagyon aranyosan mozog a zenére, ösztönösen csűri-csavarja a fejét, hihetetlen erőt sugároz. A kezével figurákat formál, guggolgat, és vicces indiai mozdulatokat hajt végre. Sokszor meg is kérdezem a páromat, melyik indiai szakáccsal volt együtt?! Persze le sem tagadhat a kék szemeivel - nevet a jó humoráról híres műsorvezető, aki már a tavalyi első rendezvényen is igyekezett legyőzni magában a félelmét, amikor táncolnia kellett.

- Tavaly a feleségemmel együtt beálltunk kipróbálni a merenge stílust. Viszont annyira bután érzem magam tánc közben, hogy kicsit szabotáltam az órákat. Ilyenkor inkább ellopom a show-t, elterelem a figyelmet, hiszen elképesztően zavarban vagyok. Ennek ellenére mindig is táncost akartak faragni belőlem, a korábbi tanáraim is. A személyiségem megvan hozzá, csupán nekem kellene elhinnem magamban, hogy jó lennék táncosnak, de még nem jött meg ez az önbizalom. A táncra ugyanis szakmaként tekintek, hiszen számos profi táncossal dolgoztam, és volt, akivel együtt is jártam. Ezáltal mindig is azt néztem, milyen ügyesek, bennem pedig nincs meg az a türelem és kifinomultság. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy vékony, finom ecsetvonás helyett egy vastag, erőteljes csíkot húzok. Persze előfordul, hogy el tudok lazulni, olyankor könnyebben és ösztönösen is jön. Idén is kimegyünk a párommal, ki is próbáljuk valamelyik stílust. Kiviszem a kislányomat is, aki biztos, hogy ott is jól fogja magát érezni. 

- Sok mindent szerveztünk már a Lurdyban, így jó munka- és baráti kapcsolat alakult ki az ott dolgozókkal. Gondolkodtunk azon, hogy szervezhetnénk valamit a tánc világnapja körül. A tánc még sosem jelent meg önmagában, mint önálló, választható mozgásfajta, így merült fel az ötlet, hogy ne csak a színpadon lássuk. Vannak események, ahol a sportágak között lehet válogatni, ám olyan, ahol táncok között, olyan még nem volt. A résztvevők ide eljöhetnek, szétnézhetnek, és választhatnak maguknak stílust. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel úgy véltük, hogy ennek helye van idén is. Természetesen egy kis újdonságot is belecsempésztünk a színpadi show-ba. A lényeg, hogy még több stílus vár a látogatókra.

Kocsis Tibor dinamikus show-val táncoltatja meg a közönséget

Kocsis Tibor igyekszik majd megmozgatni a közönséget a Lurdy Házban, hiszen fantasztikus show-val készül.

- Az előadói léthez hozzátartozik, hogy a színpadon mozgásra és táncra van szükség. Úgy érzem, ezt a hangulatot át lehet ragasztani a közönségre is, így nekem kell lenni az elsőnek, aki mozgásra bírja őket. Biztosan ezúttal is így lesz! Sőt lehetséges, hogy én is kipróbálom a rendezvényen kínált táncfajtákat, de inkább a dalaimmal szeretném feltüzelni a közönséget! 

- Mindenképpen hasznos ez az esemény, hiszen a tánc művészet, egy önkifejezési forma. Jó szabadidős tevékenység, jó alakformáló, fejleszti a ritmusérzéket, a mozgáskészséget, az emberi kapcsolatokat, ráadásul önmagában is egy intim tevékenység. Ráadásul nagyon változatos, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző műfajt - mondta a népszerű előadóművész, aki nem veti meg a jó bulikat és táncokat. - Magamat nem tartom különösebben táncos lábúnak, de tinédzser koromban én is jártam tánciskolába, ahol elsajátítottam az alapokat. Ha buliban vagyok, vagy jó társaságban, én is nagyon szeretek táncolni. Ez úgysem arról szól, ki mennyire ügyes, inkább egy mozgásforma, ami felszabadít.

A II. Nagy Táncválasztó programja itt olvasható.

(Forrás: Sárréti Anita)