Ifjúsági Standard világbajnokság Kisteleken!

Újabb világversenyt rendez Kistelek: a Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF) a napokban értesítette a Pro-Art Táncstúdiót, hogy elfogadták a pályázatukat és 2018-ban megrendezhetik az Ifjúsági Standard világbajnokságot a Kistelek Open keretében 2018. szeptember 22-én.

Kistelek néhány éve már volt világverseny házigazdája: a Junior Latin világbajnokság (2012) és az Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokság (2011) zajlott a városban. Idén a Senior I. Standard világbajnokságnak ad otthont a csongrádi kisváros, amelyen nagyon jó esély van arra, hogy magyar páros is a dobogóra állhat.

Zsom Olivér, a Pro-Art Táncstúdió vezetője elmondta, hogy amikor fontolóra vették a pályázat benyújtását, már akkor is sok biztatást kaptak a partnereiktől, hogy próbálják meg. Nagyon örültek a WDSF levelének, amelyben az értesítést érkezett a pályázat sikeréről, hiszen ez újabb elismerés az országnak is. Habár még az idei Senior I. Standard világbajnokságig is van több mint két hónap és annak a sikeres lebonyolítására koncentrálnak, már a jövő évi világbajnokság is ott van a látókörükben. Ami biztos, hogy az idei tapasztalatok jól jönnek majd a jövő évi versenyen.

Általában egy ország, egy klub akkor "vállalja be" egy-egy világverseny rendezését - legyen az világ- vagy Európa-bajnokság, vagy kupa - amikor van olyan hazai páros, aki jól szerepelhet. A jövő évi világbajnokságon Szalai Dénes és Balla Petra lehet ez a magyar kettős. A világversenyekre a szabályok szerint a magyar bajnoki cím jelent biztos részvételi jogot, így a nemzetközi versenyeken is jól teljesítő fiatal magyar páros számára nem is lehet más a cél, mint jövő év elején megvédeni az idén megszerzett standard ifjúsági magyar bajnoki címet, majd az abszolút hazai parketten - hiszen a Pro-Art versenyzői - minél jobban teljesíteni. Utolsó ifis évükben az elmúlt másfél év versenyein szerzett eredményeik és a tapasztalatok alapján a világbajnoki döntőbe jutást tűzték ki célnak. Mivel a világbajnokságra két párt delegálhat egy-egy ország, remélhetőleg nagy harc lesz a parketten magyar fiatalok között, hogy ki képviselhesse Kisteleken a magyar színeket és így remek versenyeket láthatunk az ifiktől a következő egy évben.