Ifjúsági Standard vb: 17. helyen a Bencze, Kilin kettős

Romániában, Brassóban rendezték meg az Ifjúsági Standard világbajnokságot, amelyen a Bencze István, Kilin Dóra és a Petar Marjanovic, Kuti Kamilla páros képviselte Magyarországot.

Az ifi standard magyar bajnok Bencze, Kilin kettős remekül szerepelt a világbajnokságon, bejutottak a legjobb 24 közé. Az elődöntőben ért véget számukra a verseny, a 17. helyet szerezték meg. A Marjanovic, Kuti duó a 45. helyen végzett az 56 fős mezőnyben. A világbajnoki címet a román Vlad Pislariu, Eszter Pop páros szerezte meg a litván Dominykas Granskas, Kotryna Petrosiute és az orosz Alexey Barkov, Anna Grishchenko kettős előtt.

Elek Istvánnak, a Magyar TáncSport Szövetség alelnökének jóvoltából telefonon nyilatkozott honlapunknak Kilin Dóra. Dóri elmondta, hogy nagyon örülnek az eredménynek, a legjobb 24-be kerülést tűzték ki célnak a világbajnokság előtt és ezt sikerült elérniük a nagyon erős mezőnyben. Sokat dolgoztak, hogy jól szerepeljenek, körről-körre jobban táncoltak és nagyon elégedettek. Sokan szurkoltak nekik a helyszínen - Dóri és István is erdélyi magyar -, jó érzés volt egy erdélyi magyar városban Magyarországot képviselve táncolni és örülnek annak, hogy ezzel az eredménnyel bizonyítottak a román pároknak is, hogy számolni kell velük. Ez az utolsó ifis évük, jövőre már a 21 év alattiak és a felnőttek mezőnyében kell bizonyítaniuk, készülnek a magyar bajnokságokra. De még ezen a hétvégén is vár rájuk feladat, hiszen holnap az ifik Standard Open versenyén biztosan elindulnak, és lehet, hogy a felnőttek között is.

Ifjúsági Standard világbajnokság (56 induló):
1. Vlad Pislariu, Eszter Pop (Románia)
2. Dominykas Granskas, Kotryna Petrosiute (Litvánia)
3. Alexey Barkov, Anna Grishchenko (Oroszország)
4. Madis Abel, Aleksandra Galkina (Észtország)
5. Sander Seppik, Kaari Kink (Észtország)
6. Andrea Roccatti, Flaminia Iannone (Olaszország)
...
17. Bencze István, Kilin Dóra (Magyarország)
45. Petar Marjanovic, Kuti Kamilla (Magyarország)

(Forrás: WDSF)