Ifi páros nyerte a Tíztánc ranglistát Szentlőrincen

2017. március 25-én rendezték meg Szentlőrincen az idei év első ranglistaversenyét a Szigo Kupa keretében, amelyen a Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglistát az ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Sulyán Bálint Pál és Bálint Nikoletta, míg a Junior Latin ranglistát a korcsoport magyar bajnoka, Urbán István és Urbán Lilla Andrea nyerte meg.

A Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglistán 17 páros lépett parkettre, az indulók között nem volt ott a többszörös magyar bajnok Hegyes Bertalan, Kis Violetta páros, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Sorin Neagu, Elek Réka kettős sem. Ott volt azonban az ifjúsági magyar bajnokság győztese és ezüstérmese és ők állhattak a dobogó felső két fokára Szentlőrincen is. Az ifi magyar bajnoki ezüstérmes Sulyán Bálint Pál és Bálint Nikoletta megnyerte a ranglistát, míg az ifjúsági magyar bajnok Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett a második. A dobogó harmadik fokára Gombkötő Balázs és Laskovics Petra állhatott fel - ők egyébként nem voltak ott a magyar bajnokságon tíztáncban, mert azon a hétvégén Dániában a Tíztánc Európa-bajnokságon indultak. A ranglista negyedik helyét egy ifjúsági korú duó, Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána szerezte meg, megelőzve a tíztánc magyar bajnokság két döntősét a magyar bajnoki 6. helyezett Borbás Csaba, Tóth Emília és a magyar bajnoki 4. helyezett Popovics Richárd, Dénes Edina párost.

A Junior Latin ranglistát a junior II. korosztály magyar bajnoka, Urbán István és Urbán Lilla Andrea nyerte meg a bajnoki ezüstérmes Kohon Patrik és Kiss Luca, valamint a bajnoki bronzérmes Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána előtt.

Egy nappal később formációs ranglistát is rendeztek Szentlőrincen. A Felnőtt Latin formációs ranglistát a zalaegerszegi Gála TE nyerte meg a szombathelyi Savaria TSE és a debreceni Valcer TS B csapata előtt. A Felnőtt Standard formációs ranglistát a pécsi Adria Szigó KTSE csapata nyerte meg - ők voltak az egyedüli indulók. A Junior Latin formációs ranglistán a Savaria TSE Junior csapata bizonyult a legjobbnak a Gála TSE Future és a Gála TSE Diamonds formációja előtt.

Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglista (17 induló):
1. Sulyán Bálint Pál, Bálint Nikoletta
2. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
3. Gombkötő Balázs, Laskovics Petra
4. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
5. Borbás Csaba, Tóth Emília
6. Popovics Richárd, Dénes Edina

Junior Latin ranglista (19):
1. Urbán István, Urbán Lilla Andrea
2. Kohon Patrik, Kiss Luca
3. Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána
4. Papp Ádám István, Gál Dalma
5. Belucz Levente Zoltán, Révész Alicia
6. Lehóczki Zsolt, Oláh Csillag Virág

(Forrás: MTáSZ)