Hungarian Dance Open 2016: több mint 400 nevező

A hétvégén második alkalommal rendezi meg a Magyar TáncSport Szakszövetség Szigetszentmiklóson a Hungarian Dance Open elnevezésű nemzetközi táncversenyt, amelyre 13 kategóriában 408 nevezés érkezett péntek délutánig.

2015-ben az első Hungarian Dance Openre közel négyszáz nevezés érkezett előzetesen az akkor meghirdetett 13 kategóriában, végül 344 nevezést adtak le a helyszínen. A legtöbb induló az International Standard Openen volt, amelyen 55 páros lépett parkettre. A magyar versenyzők jól szerepeltek Szigetszentmiklóson: öt arany, egy ezüst és három bronzérmet szereztek.

2016-ban 30 országból érkeznek a párosok Szigetszentmiklósra, a felnőtt korosztályban neveztek a legtöbben: az International Standard Openre 72, az International Latin Openre 70 páros regisztrált előzetesen. A programban idén is 13 kategória szerepel, a változás 2015-höz képest annyi, hogy idén a junior I. korosztályban nincs verseny, lesznek viszont profik latin és standard táncokban is. Minden kategóriában van magyar induló, így lesz kinek szurkolni a városi sportcsarnokban. Hogy sikerül-e túlszárnyalni a tavalyi éremtermést, az vasárnap estére kiderül, de bízunk benne, hogy az előző évihez hasonlóan sikeres lesz ez a hétvége is.

A Hungarian Dance Open versenyszámai mellett szombaton hét kategóriában magyar bajnokot is avatnak: a Junior II. Standard bajnokságon 5, az Ifjúsági Latin bajnokságon 19, a Felnőtt Tíztánc bajnokságon 16, a Profi Standard bajnokságon 2, a Senior I. Latin bajnokságon 8, a Senior II. Latin bajnokságon 3, míg a Senior III. Latin bajnokságon 2 párost láthat majd a közönség. 

A Hungarian Dance Open nevezőinek száma kategóriánként:
- Junior II. Latin Open: 31 (ebből 6 magyar nevező)
- Junior II. Standard Open: 31 (4)
- Ifjúsági Latin Open: 40 (13)
- Ifjúsági Standard Open: 41 (11)
- International Latin Open: 70 (27)
- International Standard Open: 72 (22)
- Senior I. Latin Open: 12 (5)
- Senior I. Standard Open: 15 (5)
- Senior II. Latin Open: 13 (3)
- Senior II. Standard Open: 36 (4)
- Senior III. Standard Open: 29 (3)
- PD Latin Open: 14 (4)
- PD Standard Open: 4 (2) 

Aki pedig nem tud ott lenni a szigetszentmiklósi sportcsarnokban a hétvégén, az élőben követheti a versenyt az interneten:

A szombati versenynapot itt: https://www.youtube.com/watch?v=yamqSkZgTZM

A vasárnapi versenynapot itt: https://www.youtube.com/watch?v=kuC3ckrjRh4