Hat tánc - bemutató a Várkert Bazárban

2017. szeptember 28-án mutatja be a Feledi János vezette Feledi Project HAT TÁNC címmel új Bartók ihlette előadását az Oláh Dezső jazztrióval Budapesten, a Várkert Bazárban.

Az egyfelvonásos előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő, zongora adaptációja. A darabban az emberi egzisztencia határait kutató expresszionizmus és az irónia, valamint a szándékos egyszerűség és a kontrapunktikus összetettség jól megférnek egymás mellett. A bemutatón közreműködik Oláh Dezső, Junior Príma díjas zongoraművész, zeneszerző mellett Oláh Péter bőgőn és Pecek Lakatos János, dobon. Az előadásban Tóth Brigitta, Hortobágyi Brigitta és Frigy Ádám táncművészek mellett, Hoffmann Luca, Kovács Eszter és Erdélyi Zsombor, a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatói is színpadra lépnek.

feledi project

A Feledi Project a bemutató után a tengerentúlra indul: harmadik alkalommal kaptak meghívást az október 5-8. között New Yorkban megrendezett 2017 Dumbo Dance Festival-ra. Az Own Destiny című duettet két napon is láthatja a közönség a Gelsey Kirkland Arts Centerben. A fesztivál 4 napja alatt 70 együttes, 350 táncművésze mutatkozik be a szakmának, fesztivál igazgatóknak és a táncszerető közönségnek. A programban amerikai, svájci, kínai, koreai, olasz, japán és spanyol együttesek előadásait láthatják az érdeklődők.

A bemutató időpontja: 2017. szeptember 28. 19 óra

A bemutató helyszíne: Várkert Bazár - Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)