Hajdú Kupa 2015: a Silvestri, Váradi páros nyerte a ranglistát

Hajdúböszörményben a Hajdú Kupa keretében a felnőtt és ifjúsági, valamint a senior korosztálynak latin, a junioroknak standard ranglistaversenyt rendeztek. A hajdúk fővárosában az évek során jól megszokott helyszínen a szokásos elegáns dekoráció és remek hangulat várta a versenyzőket, utóbbiról elsősorban a Valcer Táncstúdió szurkolói gondoskodtak. A versenyen köszöntötték a nézők soraiban helyet foglaló Törökgyörgy Melindát és Andrej Skufcát, akik a múlt hónapban jelentették be, hogy visszavonulnak a versenyzéstől. Tengerentúli vendégei is voltak az idei Hajdú Kupának: a korábbi Valceres táncos, a Kanadában élő Hatházi Ádám, valamint az Amerikában élő korábban szintén Valceres Dáné Alexandra és Mészáros Mihály.

A Felnőtt-Ifjúsági latin ranglistán az előzetesen benevezett 38 párosból 33 indult el, míg a juniorok és a seniorok mind a hat-hat benevezett kettőse parkettre lépett a hajdúk fővárosában. 

A Felnőtt-Ifjúsági latin ranglistán a selejtező és a redance után 22 páros folytathatta a táncot az elődöntőben, a középdöntőbe 13, a döntőbe pedig 6 kettős jutott be. A versenyt a hétszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina nyerte meg a sérülés után visszatérő Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, valamint Hegyes Bertalan és Kis Violetta előtt. Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a negyedik, Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna az ötödik, míg az első ranglista döntőjét táncoló Kurtyán Miklós és Tóth Katalin a hatodik helyen végzett.

A junior standard ranglista aranyérmét Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána vihette haza, Rischák Balázs és Gálfi Petra lett az ezüstérmes, Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a bronzérmes.

A senior latin ranglistán Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia állhatott fel a dobogó tetejére a Papp Krisztián Gusztáv, Németh Violetta és a Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria párosok előtt.

Hajdúböszörmény város különdíját - amelyet a legszimpatikusabb párosnak adnak minden évben - Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes kapta.

hajdú kupa

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (33 induló):
1. Andrea Silvestri, Váradi Martina
2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
3. Hegyes Bertalan, Kis Violetta
4. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
5. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
6. Kurtyán Miklós, Tóth Katalin

hajdú kupa junior

Junior Standard ranglista (6):
1. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
2. Rischák Balázs, Gálfi Petra
3. Krizsán Dominik, Nagy Réka Anna
4. Börcsök Balázs Róbert, Unger Fanni
5. Iványi Dávid Alex, Peták Magdolna
6. Urbán István, Urbán Lilla

hajdú kupa senior

Senior Latin ranglista (6):
1. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia
2. Papp Krisztián Gusztáv, Németh Violetta
3. Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria
4. Somogyi Péter, Hirháger Médea
5. Lehoczky Miklós Márton, Lehoczkyné Idei Viola Katalin
6. Nagy István, Dr. Magyar Márta