Győzelmek a pozsonyi WDSF Open első napján

Pozsonyban rendeznek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen az első napon szép eredmények születtek, két kategóriában is magyar páros állhatott fel a dobogó tetejére.

A Latin World Openen a 69 fős mezőnyben öt magyar kettős lépett parkettre, közülük kettő bejutott az elődöntőbe. A legjobb 24 között Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya a 19., Süttő Roland és Tombácz Anikó a 22. helyet szerezte meg. Püspöki Dávid és Markó Ágnes a 34., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra az 53-54., Szánthó Péter és Juhász Szilvia az 57-59. helyen végzett. A versenyt a szlovén színeket képviselő Kristijan Burazer, Martina Plohl duó nyerte.

A Senior II. Latin Openen a Kiss Mihály, Bánkuti Ágnes párost látták a legjobbnak a pontozók a 8 fős mezőnyben. A nap másik magyar győzelme a Junior I. Standard Openen született: Rischák Balázs és Dajka Csenge állhatott fel a dobogó tetejére, míg a 10 fős mezőny másik magyar kettőse, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bronzérmet szerzett.

A Latin Rising Staron 29 páros indult, itt Farkas Ádám és Laskovics Petra 11., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 12., Szánthó Péter és Juhász Szilvia a 17-18. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen 38 induló közül Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 28-30., Kiss Olivér és Laskovics Réka a 36-37. helyen zárt.

A Junior II. Standard Openen szintén 38 fős volt a mezőny, a Junior I. Standard Open győztese, Rischák Balázs és Dajka Csenge a 25., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 26-28., Mölcs Martin és Csukovics Fatima a 33. helyet szerezte meg.

(Forrás: ksis.szts.sk)