Grand Slam döntő Sanghajban

Sanghajban rendezték meg a Grand Slam döntőt, amelyen az a 12 pár - és egy hazai, kínai kettős - vehetett részt, amely a GS-versenyeken a legjobban szerepelt. Szombaton a latin táncosok léptek parkettre, míg vasárnap a standard táncosok.

A latin világbajnoki döntős párok közül négyen ott voltak a Grand Slam döntőben is, a két orosz pár "cserélődött le" a két héttel ezelőtti berlini döntőhöz képest. A világbajnok olasz Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettős Ázsiában sem talált legyőzőre, a második helyet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno páros szerezte meg megelőzve a világbajnoki ezüstérmes moldáv Gabriele Goffredo, Anna Matus duót. 

A standard döntőben megismétlődött a néhány héttel ezelőtti világbajnoki dobogó. A dán világbajnok Emanuel Valeri, Tania Kehlet kapta a legtöbb pontot, de minimális különbséggel, mindössze 125 ezreddel előzték meg a német Simone Segatori, Annette Sudol kettőst. A bronzérem az orosz Dmitry Zharkov, Olga Kulikova párosé lett.

(A Grand Slam döntőben új pontozási rendszert alkalmaznak, nem helyezéseket "osztanak", hanem négy komponensből áll össze a pontszám, tánconként így 4x10, azaz 40 pont, összesen pedig 200 pont szerezhető maximum.)

Latin Grand Slam Döntő:
1. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
2. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
3. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
4. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
5. Andrey Kiselev, Anastasia Balaeva (Oroszország)
6. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)

Standard Grand Slam Döntő:
1. Emanuel Valeri, Tania Kehlet (Dánia) 196,375
2. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország) 196,25
3. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország) 189,125
4. Sergey Konovaltsev, Olga Konovaltseva (Oroszország) 186,875
5. Björn Bitsch, Ashli Rose Williamson (Dánia) 178,25
6. Nikolay Darin, Natalia Seredina (Moldova) 174,375

(Forrás: WDSF)