German Open: döntő és középdöntő az 1. napon

Megkezdődött Németországban, Stuttgartban a German Open, a világ legnagyobb WDSF-versenye, amelyen öt nap alatt több ezer páros lép parkettre. Az első napon több magyar résztvevő volt, jól indult a verseny, egy döntős és egy középdöntős magyar eredmény is született.

A Profi Standard Super Grand Prix 61 fős mezőnyében László Csaba és Páli Viktória - a kétszeres profi standard magyar bajnok kiemeltként a második körben kapcsolódott be a versenybe - bejutott a döntőbe és ott a hatodik helyet szerezte meg. A dobogó tetejére a német színekben induló Benedetto Ferruggia, Claudia Köhler duó állhatott fel.

Az Ifjúsági Latin Openen a 201 fős mezőnyben három magyar páros indult, mindegyikük az első körben fejezte be a szereplését. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix a 145-148. helyen végzett holtversenyben egy német és egy török párossal, míg Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 152-155. lett egy kanadai, egy kazah és egy spanyol duóval holtversenyben.

A Junior II. Tíztánc versenyben a 86 fős mezőnyben Biri Gábor és Nagy Fruzsina a második fordulóig, a legjobb 48-ig jutott, egy észt kettőssel holtversenyben a 41-42. helyen végeztek.

A Junior I. Tíztánc versenyben 74 páros indult, Urbán István és Urbán Lilla a középdöntőben, a legjobb 12 között fejezte be a szereplését, az előkelő 10. helyet szerezte meg a fiatal testvérpár.

A Latin Rising Star versenyben a 228 fős mezőnyben Pölyhe Máté és Nagy Evelin az első fordulóban búcsúzott.

A versenyen Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF, GOC)