German Open 4. nap

A German Open negyedik napján megkezdődött a Standard Grand Slam verseny is, a Latin Grand Slam döntőjét pedig késő este  rendezték meg. Több magyar páros is érdekelt volt ezen a napon, a latin mezőnyben két párosunk volt még versenyben, míg a standard versenyen egyelőre csak a Szepesi József, Farkas Bettina duó lépett parkettre, ők az első fordulóból továbbjutottak.

A Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes valamint a Bódi Ferenc, Gyurits Diána párosnak a harmadik forduló, a legjobb 140 jelentette a végállomást a legjobb 96 közé nem jutottak be a Latin Grand Slam versenyen. Utóbbi duó a 107-111., míg előbbi a 115. helyen végzett. A Turcsány, Bendó kettős a 148-149., a Mészáros, Oláh duó a 244-246. helyet szerezte meg a 315 indulót számláló mezőnyben.

A Latin Grand Slam versenyen orosz győzelemnek tapsolhatott a közönség: a Zaytsev, Kuzminskaya páros állhatot fel a dobogó tetejére megelőzve az olasz színeket képviselő Langella, Moshenska és a dán Zanibellato, Abildstrup kettőst.

Az ifjúsági Latin Openen négy magyar duó vállalta a részvételt. Király Márk és Kaldenecker Enikő az első, Hegyes Bertalan és Kis Violetta pedig a második körben búcsúzot, előbbi a 207-208., utóbbi a 107-109. helyen végzett.  Horváth Kende Soma és Karcagi Laura valamint Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott a harmadik fordulóba, ahol 101 páros próbált továbbjutni a következő körbe. A két magyar duónak nem sikerült továbblépni, a Horváth, Karcagi kettős a 101., a Hidi, Szőke páros a 78-79. helyen végzett.

Latin Grand Slam (315 induló):
1. Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya (Oroszország)
2. Aniello Langella, Khrystina Moshenska (Olaszország)
3. Martino Zanibellato, Michelle Abildstrup (Dánia)
4. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
5. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
6. Valentin Voronov, Alina Imrekova (Oroszország)
...
107-111. Bódi Ferenc, Gyurits Diána (Magyarország)
115. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)
148-149. Turcsány Gergely, Bendó Csilla (Magyarország)
244-246. Mészáros András, Oláh Dorottya (Magyarország)

(Forrás: WDSF)