Formációs vb-t rendez Pécs decemberben!

A Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF) mai döntése alapján 2016. december 4-én Pécs rendezheti meg a Formációs Standard világbajnokságot.

A világbajnokság rendezési jogát Minszk kapta meg, de a fehéroroszok a megfelelő állami támogatás hiánya miatt visszaléptek. Az oroszok szívesen megrendezték volna a versenyt, de az ottani szövetségben kialakult helyzet miatt a WDSF nem adott erre engedélyt. A Magyar TáncSport Szakszövetség "bejelentkezett" a világbajnokság megrendezésére és a WDSF ma küldött hivatalos értesítést arról, hogy elfogadták a versenyrendezési kérelmet.

Jenei Évát, a szövetség versenytánc szakágáért felelős elnökségi tagját telefonon értük el, kérdésünkre elmondta, hogy az Adria-Szigo KTSE vezetője, Kapronczai Balázs szorgalmazta leginkább, hogy nyújtson be pályázatot a rendezésre Magyarország, hogy ne maradjon el az idén a világbajnokság, ne vessze kárba az indulás jogát megszerző magyar csapatok - a Szilver TSE és az Adria-Szigo KTSE - által elvégzett munka. Természetesen a Szilver TSE és a szövetség is támogatta a kezdeményezést.

A szövetség nehéz feladatra vállalkozott, hiszen csak hat hét van hátra a versenyig, éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy támogassák a világbajnokságot, többek között azzal, hogy nézőként ellátogatnak december első vasárnapján Pécsre.

2015-ben 15 csapat indult a Németországban rendezett formációs világbajnokságon, a Szilver TSE a döntőről éppen lemaradva a 7. lett, míg a Forma TSE a 14. helyen zárt.