Flying Bodies Workshop

2015. július 6-13. között szervezi meg a Duda Éva Társulat a Flying Bodies Workshopot Budapesten. Látott már Yamakasi filmet? Szeretné kipróbálni? Most egyenesen Tőlük tanulhat!

A Flying Bodies, egy olyan hétnapos intenzív workshop, tábor, ahol az Art Du Déplacement és a tánc diszciplínái találkoznak. Az Art Déplacement részéről, Tony Thich fog tanítani, a Yamakasi csoport második generációs tagja, és az Art Du Déplacement Academy egyik vezető oktatója, a tánc oldaláról pedig Csuzi Márton, a Duda Éva Társulat tagja, és az ADD Academy egyik tanulója vezet majd órákat a workshop résztvevői számára.

Képzeljük el, hogy éppen körbenézve, nem idegen tárgyakat, épületeket és tereket látunk, melyek sokszor áthatolhatatlanok - és még egyszer - idegenek, hanem egy lehetőségekkel teli, élő teret. Formákat, folyamatokat, mozgást. Nem egy szabad, lehetőségekkel teli szellem tulajdonságai ezek? Erről szól a tánc, erről szól az Art Du Déplacement, és erről szól a Flying Bodies. A gondolat dinamikus mozgásáról melynek a test ad a lendületet. Megközelítjük, és át is lépjük a test korlátait, eddig szunnyadó képességeket ébresztünk fel, és dacolunk a félelmeivel.

A hét nap során,naponta három foglalkozás lesz. Elsőként Tony Thich tart parkour és akrobatika foglalkozást, aztán Csuzi Márton folytatja tánc és akrobatika órával, majd egy közös, kompozíciós foglalkozással zárják a napot. Az utolsó nap, egy rövid workshop bemutatóval zárul a hét, melyen közönség előtt is prezentálják a kurzus tartalmát, eredményeit. Mindemellett, esténként extra programok is helyet kapnak, többek között koncert, előadás vagy közös piknik.

Az Art Du Déplacementről
Yamak - Erős test, erős szellem.
Yamakasi - Több erős test, erős szellem. Együtt. Közösség.
Art Du Déplacement, a helyváltoztatás művészete. Egy mozgásforma, egy életforma, amelyben a gondolkodás felszabadul a kötöttségek alól. Sokan úgy ismerik, mint Parkour, vagy Free Running. A tér elemein, akadályain történő áthaladás, vagy elmozdulás, melyben az akadályok nem kikerülendők, hanem kihasználandók. Az akrobatika, a kreativitás, és a helyváltoztatás szabadsága által. A fizikai képességek próbára tétele ez, melyben a funkció és a forma azonosulni próbál. Tehát a cél az áthaladás (funkció), és annak módjának (forma) egyesítése.

A workshopra alapvetően, intenzív mozgás terén tapasztalt érdeklődőket várnak.

Időpont: 2015. július 6-13.

Helyszín: Jurányi Inkubátorház és a város - Budapest, II. kerület, Jurányi u. 1-3.

(Forrás: Czveiber Barbara - Duda Éva Társulat)