Ezüstérem a nagyszombati WDSF Openen

A hétvégén megrendezett WDSF Openek közül a szlovákiai Nagyszombaton (Trnava) és Athénban volt magyar érdekeltség. 

Nagyszombaton a szombati Ifjúsági Standard Openen a 19 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és a második helyen végzett egy lett páros mögött.

Vasárnap az Ifjúsági Latin Open 27 fős mezőnyében is döntőig táncolta magát Sorin Neagu és Elek Réka, itt a 6. helyen végeztek. Ebben a versenyszámban Koren Dániel és Matyóka Nikolett a középdöntőig jutott, ők a 12. helyet szerezték meg. Oroszlán Krisztián és Kovács Klára az elődöntőben fejezte be a versenyt, a 13. helyen zártak.

A Latin Openen 33 páros indult, négyen a magyar színeket képviselték. Tóth Bence és Karcagi Laura - a párosnak ez volt az első versenye - a középdöntőig táncolta magát és a 8-9. helyet szerezte meg holtversenyben egy litván párral. Tímár Attila és Szalontai Kata elődöntős volt, a 21-23. helyen zártak. Antal Gergő és Lükő Dalma a 26-27., Szánthó Péter és Juhász Szilvia a 30. lett.

A Standard Openen a 27 induló között három magyar duó volt. Urbán Tamás és Répás Szilvia a középdöntőig jutott, a 10. helyen végeztek, míg az elődöntőben Kemény Tamás és Princz Nóra a 14-15., Pomaházi Tamás és Várnai Zsófia a 22-24. helyen zárt.

A Junior II. Latin Openen a 15 fős mezőnyben Börcsök Balázs és Tabatabai Nejad Petra a középdöntőben a 11. lett, Szentiványi Richárd és Takács Odett a 13. helyen végzett.

A Junior II. Standard Openen a 10 induló közül Börcsök Balázs és Tabatabai Nejad Petra a 8-9. helyen zárt.

A verseny mindkét napján pontozott Sándor Zoltán.

Athénban Süttő Roland és Tombácz Anikó  a Latin Openen bejutott a döntőbea 17 fős mezőnyben és a páros a 4. helyet szerezte meg.

(Forrás: WDSF)