Ezüst és bronzérem az Austrian Openen

Megkezdődött Bécsben az idei Austrian Open, a háromnapos verseny első versenynapján számos magyar páros is parkettre lépett, egy ezüstérem mellett egy döntős és több középdöntős, elődöntős helyezés is született. Szombaton egy bronzérem jutott a magyar versenyzőknek. 

A Senior I. Standard Open 33 indulója között négy magyar duó volt, közülük kettő bejutott a döntőbe. Balogh Csongor és Szabó Anita ezüstérmet szerzett egy cseh duó mögött, míg Kemény Tamás és Princz Nóra az 5. helyen végzett.  Horti Árpád és Fekete Krisztina az elődöntőben a 19. helyen zárt. Halász Barna és Weidinger Ágnes a 28-30. lett.

A Senior I. Latin Openen a 25 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia a középdöntőben a 7-8. helyet szerezte meg.

Az Ifjúsági Standard Openen a 78 fős mezőnyben három magyar páros volt. A kategória magyar bajnoka, Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a középdöntőbe és a 10. helyet szerezték meg. Balga Kristóf és Molnár Renáta az 54., Horváth Patrik és Skrut Britney a 77. helyen zárt.

A Profi Latin Openen a 26 induló között Süttő Roland és Tombácz Anikó bejutott a középdöntőbe és a 10. helyen végzett. Horváth Zoltán és Dudás Ágnes a 24. helyen zárt.

A Latin Rising Star versenyen a 83 fős mezőnyben Pölyhe Máté és Nagy Evelin az 53., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin a 64-65. helyen zárt.

A Gyerek Latin versenyen 34 páros indult, Belucz Levente és Farkas Gréta az elődöntőben a 24. helyen végzett. Pusch Kevin és Albert Emma a 30., Serényi Barnabás és Varga Liza a 32. lett. 

A Gyerek Standard verseny 33 fős mezőnyében Belucz Levente és Farkas Gréta a 25., Pusch Kevin és Albert Emma a 30., Serényi Barnabás és Varga Liza a 33. helyen zárt. 

Szombati eredmények:
A Standard World Openen a 95 induló között öt magyar páros volt: Tábori Ármin és Dézsy Klaudia (redance nélkül) az 51-54., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 68., Panka Dániel és Panka Dorottya a 77-78., Vincze Ádám és Gallai Anett Katalin a 87. helyen zárt. Pölyhe Máté és Nagy Evelin az első kör után betegség miatt visszalépett a versenytől, így őket a 95. helyre rangsorolták.

A Profi Standard Openen a 15 fős mezőnyben László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy dán és egy litván páros mögött.

A Junior II. Standard versenyen az 53 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra az elődöntőben a 19. helyen végzett, Biri Gábor és Nagy Fruzsina az elődöntőről éppen lemaradva a 25. helyen zárt.

A Junior I. Standard versenyen 42 páros indult, Urbán István és Urbán Lilla a 33., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 34. lett.

Vasárnapi eredmények:
A Latin World Openen a 146 fős mezőnyben négy magyar duó lépett parkettre. Hidi Balázs és Karcagi Laura a harmadik körig jutott, a páros a 32. helyen végzett. Forgách György és Sipos Viktória a 76., Király Márk és Lissák Laura a 90-91, Szilvási Ádám és Kocsis Katalin a 141-146. helyen zárt.

A Senior II. Standard Openen 90 páros indult, Csiszár Ferenc és Debreczeni Tünde bejutott az elődöntőbe és a 18. helyet szerezte meg. Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 62-63. lett.

A Standard Rising Star verseny 62 fős mezőnyében Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 40-41., Panka Dániel és Panka Dorottya a 42-45., Szajduk Szabolcs és Varju Kata a 49. helyen zárt.

A Junior II. Latin versenyen a 80 fős mezőnyben Szabó Ábel Zsombor és Schweitzer Lili a 34-35., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 49-50., Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 60. helyen végzett.

A Junior I. Latin versenyen 43 páros indult, Urbán István és Urbán Lilla az elődöntőben a 28. helyen végzett. Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 41., Sziklai Gábor és Stercz Mira a 43. lett.

A versenyen Sándor Judit pontozott.

(Forrás: WDSF)