Első ranglistás győzelmek a Lászlóvill Kupán

2014. április 26-án a Lászlóvill Kupán Felnőtt-Ifjúsági Standard és Junior Tíztánc ranglistaversenyt rendeztek Székesfehérváron. Két olyan páros nyerte meg a két ranglistát, akik ebben a kategóriában először diadalmaskodtak.

A Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglistán az előzetesen nevezett 26 párosból 23 lépett parkettre. A magyar bajnokság első két helyezettje nem indult el, így a magyar bajnoki bronzérmes Hegyes Bertalan, Kis Violetta páros volt a verseny esélyese. A kettős esélyeshez méltóan táncolt, így a döntőben mind az öt táncot megnyerve végeztek az első helyen, és ezzel megszerezték első standard ranglista győzelmüket a felnőttek között. A dobogó második fokára a magyar bajnoki 6. helyezett Filotás Márk és Barkóczi Zsófia állhatott fel az ifjúsági standard bajnokság ezüstérmese, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka előtt. Kisebb meglepetésre Bencze István és Kilin Dóra, akik a felnőtt standard magyar bajnoki döntőben a 4. helyezettek voltak itt is csak a 4. helyen végeztek. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia lett az 5., míg Urbán Tamás és Répás Szilvia a 6. Utóbbi két páros először jutott ranglistaverseny döntőjébe.

A juniorok tíztánc versenyében a magyar bajnoksághoz képest alaposan felcserélődött a sorrend ezen a ranglistán. A magyar bajnok Kulják, Bálint kettős távollétében végül a magyar bajnoki bronzérmes Nagy Márk és Vörös Liza szerezte meg a győzelmet - a tízből kilenc táncot megnyerve -, a fiatal duónak ez volt az első ranglista győzelme pályafutása során. A dobogó második fokára bajnoki 4. helyezett Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra állhatott fel, míg a bajnoki ezüstérmes Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a bronzérmet vehette át.

standard ranglista

Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglista (23 induló):
1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
3. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
4. Bencze István, Kilin Dóra
5. Tábori Ármin, Dézsy Klaudia
6. Urbán Tamás, Répás Szilvia

junior tíztánc

Junior Tíztánc ranglista (15):
1. Nagy Márk, Vörös Liza
2. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
3. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
4. Szabó Ádám, Kovács Eszter
5. Mészáros János, Bagóczki Ramóna
6. Rischák Balázs, Dajka Csenge