Elődöntő a Junior Tíztánc világbajnokságon

Spanyolországban, Guadalajarában rendezték meg a Junior Tíztánc világbajnokságot, amelyen az idei junior tíztánc magyar bajnok Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta képviselte a magyar színeket.

kulják krisztián, bálint nikoletta

A világbajnokságon 30 ifjú páros lépett parkettre az első fordulóban, ahonnan 24 duó jutott be az elődöntőbe, köztük volt a magyar kettős is. Az elődöntőből már nem sikerült továbblépni a középdöntőbe a legjobb 12 közé a Kulják, Bálint párosnak, akik a 16. helyet szerezték meg. Szoros volt az eredmény a 13-16. hely között, a 13. helyhez mindössze két X kellett volna, míg a  középdöntőbe jutáshoz hat X hiányzott.

A világbajnoki címet az orosz Semen Khrzhanovskiy, Vitalina Bunina páros szerezte meg a román Alin-Andrei Beca, Catalina-Elena Tampau és az angol Glenn-Richard Boyce, Kayleigh Andrews kettős előtt.

Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta a világbajnokság másnapján megrendezett Junior II. Standard Openen bronzérmet szerzett a 11 fős mezőnyben, míg a Junior II. Latin Openen a 7-8. helyen végeztek a 22 induló között.

Junior Tíztánc világbajnokság (30 induló):
1. Semen Khrzhanovskiy, Vitalina Bunina (Oroszország)
2. Alin-Andrei Beca, Catalina-Elena Tampau (Románia)
3. Glenn-Richard Boyce, Kayleigh Andrews (Anglia)
4. Miu Eugen, Sandra Overballe Pedersen (Dánia)
5. Kinsley Lin, Michelle Yiu (Egyesült Államok)
6. Konrad Kucharczyk, Aleksandra Podsiadly (Lengyelország)
...
16. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta (Magyarország)

(Forrás: WDSF)