Elődöntő a Junior II. Standard világbajnokságon

Lettországban, Rigában rendezték meg a Junior II. Standard világbajnokságot, amelyen a kategória magyar bajnoka, Kohon Patrik és Gál Dalma, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva képviselte Magyarországot.

A Junior II. Standard világbajnokság 63 fős mezőnyében mindkét magyar páros egyenes ágon jutott be az első fordulóból a legjobb 48 közé. Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva számára ez a második kör jelentette a végállomást: egy török párossal holtversenyben a 28-29. helyen végeztek (az elődöntőhöz mindössze négy X hiányzott). A tíztáncban világbajnoki 5. helyezett Kohon Patrik és Gál Dalma siekrrel vette ezt a kört is, így bejutottak az elődöntőbe, majd nekik itt ért véget ez a verseny, ők a 17. helyet szerezték meg.

A világbajnoki aranyérmet az orosz Kirill Kurbatov és Alexandra Revel-Muroz nyakába akasztották, mögöttük a román Butnaru Luca Teodor és Bidica Julia Denisa lett az ezüstérmes, míg a szintén orosz Danila Zhuravlev és Daria Titkova a bronzérmet vihette haza.

Junior II. Standard világbajnokság (63 induló):
1. Kirill Kurbatov, Alexandra Revel-Muroz (Oroszország)
2. Butnaru Luca Teodor, Bidica Julia Denisa (Románia)
3. Danila Zhuravlev, Daria Titkova (Oroszország)
4. Maxim Zhilenkov, Arina Molochnikova (Kazahsztán)
5. Mikita Buyel, Maria Moiseeva (Fehéroroszország)
6. Marc Mateos Aparicio Canton, Stella Akopian (Spanyolország)
...
17. Kohon Patrik, Gál Dalma (Magyarország)
28-29. Hartlein Ákos, Farkas Gréta Éva (Magyarország)

(Forrás: WDSF)