Egy hónap van az 51. Savaria táncfesztiválig

2016. június 11-én 51. alkalommal rendezik meg a Savaria táncfesztivált Szombathelyen. Idén ismét világversenynek ad otthont az Agóra Művelődési Központ: az Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokság házigazdája lesz a vasi megyeszékhely.

A fél évszázados múltra visszatekintő Savaria táncverseny az elmúlt években több világverseny házigazdája volt: 2009-ben Tíztánc Európa-bajnokság, 2010-ben Latin Európa-kupa, 2011-ben Tíztánc Világkupa, 2012-ben ismét Latin Európa-kupa, 2013-ban pedig újra Tíztánc Európa-bajnokság volt az Agóra Művelődési Központban. 2016-ban az öreg kontinens legjobb ifjúság korú (16-18 évesek) tíztáncosai vetélkednek majd a parketten az Európa-bajnoki címért.

Ebben a korosztályban Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka nyerte meg a tíztánc magyar bajnoki címet az idén, így ők szereztek jogot az indulásra. A páros 2013-ban igen remek eredményt ért el a juniorok között a tíztánc világbajnokságon, az előkelő 10. helyen végeztek, hogy az ifjúságiak mezőnyében elérik vagy túlszárnyalják-e ezt az eredményt, az egy hónap múlva kiderül. 

A Savaria táncfesztivál 13 órakor kezdődő délutáni programjára 2.700 Ft, a 19 órakor kezdődő esti programra 5.200 Ft a belépőjegy, amely interneten is megvásárolható ide kattintva.

További információk a Savaria táncfesztivál hivatalos weboldalán és a Facebookon a Savaria Dance Festival profil alatt.