Egy hét múlva Világtáncfesztivál

2015. augusztus 29-én és 30-án rendezi meg a Claudius TSE és a Lorigo TSE Budapesten az V. Világtáncfesztivált, amely idén rangos WDSF Open versenynek ad otthont. A két nap során 12 kategóriában küzdenek meg a táncosok a Duna-parton, a Fővám téren található Bálna rendezvényközpont táncparkettjén. Eddig 18 országból 169 nevezés érkezett, de ez a szám folyamatosan növekszik.

Latin táncokban World Opent rendeznek, amely a Grand Slam után a második legerősebb szint, ennek megfelelően igen kiváló párosok találhatóak a rajtlistán. Jelezte indulási szándékát a latin világranglista 10. helyén álló, hétszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, a világranglista 17. észt Konstantin Gorodilov és Dominika Bergmannova, a világranglistán 19., kétszeres U21 világbajnok román Paul Moldovan és Cristina Tatar, a 25. ukrán Roman Gerbey és Martina Plohl, rajtuk kívül még három TOP50-es páros van a nevezettek között egy héttel a verseny előtt. A tavalyi latin magyar bajnok Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes is indul, és a hazai versenyek döntősei, középdöntősei közül is többen ott lesznek a Bálnában. A verseny döntősei között 3.300 euró pénzdíjat osztanak szét, a győztes 800 euróval lesz gazdagabb.

A parkett mellett is neves szakemberek állnak majd: magyar részről Lovas Henriette, Sándor Judit és Törökgyörgy József fog pontozni, a külföldi pontozók között van többek között a szlovén Daniela Novak, a holland Ron Hoorn, az olasz Federico Filippone, a cseh Jaroslav Kucera, a bosnyák Sergej Milicija, míg a verseny döntnöke az osztrák Wolfgang Eliasch lesz.

A Senior korosztály standard versenyeire már szép számú nevezés érkezett, egyelőre a senior latin versenyek a legkevésbé népszerűek a párosok körében. Ami már most biztos, hogy magyar nevezés mind a 12 kategóriában van, azaz lesz kikért szurkolni, de természetesen bízunk benne, hogy nagyon sok magyar páros adja le még a nevezését a következő napokban. (Nevezni a verseny napján a helyszínen is lehet.) Februárban a Hungarian Dance Openen és júniusban a Szőke Tisza Openen is jól szerepeltek a magyar táncosok a hazai szurkolók nagy örömére, reméljük augusztus utolsó hétvégéjén sem lesz ez másképpen és sok érem itthon marad.

A verseny háziasszonya a korábbi válogatott tornász, olimpikon, a DigiSport műsorvezetője, kommentátora Csisztu Zsuzsa.

A verseny programja: 

2015. augusztus 29. szombat 2015. augusztus 30. vasárnap
WDSF World Open Latin WDSF Youth Open Standard
WDSF Open Standard WDSF Senior I. Open Standard
WDSF Youth Open Latin WDSF Senior II. Open Standard
WDSF Junior II. Open Latin WDSF Senior III. Open Standard
WDSF Junior II. Open Standard WDSF Rising Star Latin
WDSF Senior I. Open Latin   
WDSF Senior II. Open Latin  

A versenyre a belépőjegy 4.000 Ft egy napra, 7.000 Ft két napra, a táncparkett mellé, az asztalokhoz szóló jegyek 10.000 Ft-ért vásárolhatók meg egy versenynapra. Interneten a ticketportal.hu oldalon keresztül lehet belépőt vásárolni.

További információk az V. Világtáncfesztiválról a verseny hivatalos honlapján a www.wdf.hu portálon, e-mailben az info@wdf.hu címen, és a Facebookon  a V. World Dance Festival Budapest oldalon.

világtáncfesztivál