Egy bronzérem és egy 4. hely Temesváron

Temesváron rendeztek kétnapos WDSF-versenyt a hétvégén, amelyen az uniós országok Tíztánc-bajnokságát is lebonyolították a felnőttek World Open versenye és a fiatalabb korosztályok Open versenyei mellett.

Az Európai Uniós Tíztánc-bajnokságon Magyarországot Filotás Márk és Barkóczi Zsófia képviselte. A kettős a bronzérmet szerezte meg a hét párost számláló mezőnyben a román és a német duó mögött.

A Standard World Openen az 52 fős mezőnyben három páros képviselte a magyar színeket. László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és ott a 4. legjobbnak látták őket a pontozók ezen az estén. Szepesi József és Farkas Bettina az elődöntőben fejezte be a szereplését, a 18. helyet szerezték meg. Korponai Attila Patrik és Molnár Gabriella a 42-43. helyen végzett.

A vasárnapi Latin World Open 54 fős mezőnyében öt magyar páros indult. A legjobb helyezést Süttő Roland és Tombácz Anikó érte el, ők az elődöntőig jutottak és a 19-20. helyet szerezték meg. Zilahi Szabolcs és Mikes Anna a 28., Suti András Zsolt és Deminger Corinna a 32., Kaszás Richárd és Zsigmond Regina a 37., Korponai Attila Patrik és Molnár Gabriella a 48-54. helyen zárta a versenyt.

A Junior I. Latin Open versenyen Rischák Balázs és Dajka Csenge 5. lett, míg a Junior I. Latin Basic Openen a 7. helyet szerezték meg.

Európai Uniós Tíztánc-bajnokság (7 induló):
1. Toth Csaba Tibor, Dobrila Valentina (Románia)
2. Philipp Hanus, Siri Kirchmann (Németország)
3. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia (Magyarország)
4. Dusan Lamos-Fere, Lenka Lopasovska (Szlovákia)
5. Thomas Gruber, Laura Puchtler (Ausztria)
6. Tuomas Kesti, Sanni Alanen (Finnország)
7. Bostjan Lemez, Ana Gerecnik (Szlovénia)

(Forrás: WDSF)